DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,2 -0,09%
ALTIN
5.959,87 -1,05%
BITCOIN
3.821.094,67 -0,94%

İspanya'da Halk Partisi, Erken Seçim İçin Madrid'de Gösteri Düzenledi

İspanya'nın ana muhalefet partisi Halk Partisi, erken seçim talebiyle Madrid'de geniş katılımlı bir gösteri düzenledi.

Yayın Tarihi: 08.06.2025 15:53
Güncelleme Tarihi: 08.06.2025 15:53

İspanya'da Halk Partisi, Erken Seçim İçin Madrid'de Gösteri Düzenledi

İspanya'nın ana muhalefetinde yer alan merkez sağcı Halk Partisi (PP), koalisyon hükümetinin istifa etmesi ve Başbakan Pedro Sanchez'in ülkeyi erken seçime götürmesi talebiyle başkent Madrid'de bir gösteri gerçekleştirdi. Bu, PP'nin Kasım 2023'ten bu yana koalisyon hükümetine karşı gerçekleştirdiği altıncı eylem oldu.

Madrid kent merkezindeki gösteriye yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Göstericiler, Başbakan Pedro Sanchez'in erkek kardeşi David Sanchez ve eşi Begona Gomez hakkındaki yolsuzluk soruşturmaları ile koalisyonun büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) çerçevesindeki bazı yolsuzluk iddialarını gündeme getirerek, 'erken seçim' çağrısı yaptı.

PP Lideri Alberto Nunez Feijoo, gösteride yaptığı konuşmada, "Sanchez, artık demokrasiye boyun eğ. Seçim ilan et. Biz bunu istiyoruz. Çünkü kimse bu olanlar için hükümete oy vermedi. İspanya seçime hazır, ben de hazırım. Tek eksik, Sanchez'in gerekli cesareti gösterip sandığı getirmesi ve İspanyollara sorması." ifadelerini kullandı. Feijoo, ayrıca, "İspanya'nın bir devrime, bir nezaket ve özgürlük devrimine ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bugün başlayan bu devrim için ülkemizin tüm dürüst ve özgür vatandaşlarına güveniyorum." dedi.

PP'nin İspanya'daki en büyük kalesi olan Madrid'deki gösteride, İspanyol bayraklarıyla katılan binlerce kişi, "Sanchez istifa" sloganları atarak desteklerini sundular.

Öte yandan, hükümet kanadından gelen açıklamalarda, Madrid'deki gösterinin "beklentinin altında katılımla başarısız geçtiği, İspanyolların PP'nin siyaset yapma biçimine artık tahammül edemediği" belirtildi. İspanya'da dört büyük gazetenin (El Pais, El Mundo, La Vanguardia ve ABC) Mayıs sonunda yayımladığı son anketlerde, ülkede bugün seçim olması halinde mevcut durumda ana muhalefette olan PP'nin aşırı sağcı Vox partisi ile birlikte Meclis çoğunluğunu elde edebileceği sonucu ortaya çıkmıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı