Gelinim Mutfakta yarışması ile her gün farklı bir lezzet sunulmaya devam ediliyor. Sunucu Nursel Ergin ve kaynanalar ise gelinlerine puan veriyorlar. Bugünkü yapılan menüde ise ıspanaklı pastaya yer verildi. İşte ıspanaklı pasta hakkında merak edilen tüm detaylar...
ISPANAKLI PASTA MALZEMELERİ
Ispanak sosu için;
- 150 gr ıspanak
- 1.5 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 5 tane yumurta
- 2 su bardağı içine toz şeker
- 1.5 su bardağı ölçüsünde süt
- 3.5 su bardağı ölçüsünde un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Muhallebisi için ise;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı ölçüsünde nişasta
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde
- 1 su bardağı ölçüsünde tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
- 1 paket kremşanti
ISPANAKLI PASTA YAPILIŞI
- Ispanakları tavanın içersinde suyunu çekinceye güzelce kavurun. Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.
- Bir paket kremşantiyi süt ile çırparak buzdolabında kaldırın. Kekiniz olana kadar bekletin.
- Kek için ise yumurta ve şekeri güzelce köpürtün.
- Sonra içersine vanilya, yağ, kabartma tozu, un ve ıspanak püresini ekleyerek güzelce karıştırın.
- Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsinin içerisine harcınızı boşaltın ve önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirin.
- Bekletmiş olduğunuz kremşantiyi kek soğuduktan sonra spatula yardımıyla kekin üzerine güzelce yayarak sürün. Dilerseniz kekinizi ortadan ikiye bölererek arasınada krema veya kremşanti sürerek süsleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...