Bist 100
9.378,98 0%
DOLAR
31,12 0,25%
EURO
33,82 0,55%
ALTIN
2.023,75 0,07%

Ispanaktan köstebek pasta mı olur? demeyin! Kimse ıspanaktan yapıldığını anlamayacak

Ispanaktan köstebek pasta olur mu? diyenlere mükemmel bir tarifle geldik! Kimse bu tarifin ıspanakta yapıldığına inanmayacak. Yediğinizde ıspanak tadını kesinlikle almayacaksınız. İşte lezzetli mi lezzetli ıspanaklı köstebek pasta tarifi...

Yayın Tarihi: 29.12.2023 13:37
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 13:37

Ispanaktan köstebek pasta mı olur? demeyin! Kimse ıspanaktan yapıldığını anlamayacak

Ispanaktan yapılan pastalar son dönemde oldukça ilgi görmeye başlamışken, kimi ev hanımı halen daha ıspanaklı pasta yapılmayacağını görüşünde. Ancak onlar bu tarifi kesinlikle denememiş! Ispanaklı köstebek pasta tarifi ile bu tarifin kimse ıspanaktan yapıldığını anlamayacak. Adeta Antep fıstığıyla yapılmış gibi gözüken bu tarif sayesinde, parmaklarınızı yemeye hazır olun. Misafirleriniz bu tarifi öğrenene kadar evinizden gitmeyecek. İşte ıspanaklı köstebek pasta tarifi...

ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA TARİFİ MALZEMELERİ 

  • 3 tane L yumurta (yumurtalar eğer küçükse 4 tane kullanmalısınız)
  • 1 su bardağı ölçüsünde şeker
  • 1 su bardağı ölçüsünde ıspanak püresi 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde süt 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı ölçüsünde un 

İçine eklemek için;

  • 1 su bardağı ölçüsünde süt
  • 1 paket kremşanti 
  • Muz ve damla çikolata 

ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA

ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA NASIL YAPILIR?

  1. Ispanaklı keki yapabilmek için ilk etapta ıspanaklar güzelce yıkanır ve küçük bir tencerenin içerisinde hafifçe haşlanır.
  2. Daha sonra rondodan geçirilerek ıspanak püresi haline getirilir.
  3. Kek için ise şeker ve yumurta bir kaba alınarak mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar güzelce karıştırılır. 
  4. Daha sonra süt, sıvı yağ, soğumuş olan ıspanak püresi eklenerek karışım güzelce harmanlanı.
  5. Bir sonraki aşama olarak vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  6. Un da katıldıktan sonra büyük boy yağlı kağıt konulmuş olan fırın tepsisine hamur alınır.
  7. Kek hamurunu düzelttikten sonra fırına verilerek 170  - 180°’de fanlı bir şekilde fırında kızarana kadar pişirilir.
  8. Pişen kek fırından çıkartılarak, bir köşede soğumaya bırakılır.
  9. Bir su bardağı ölçüsünde kremşanti içersine süt eklenir ve mikserle karıştırılır. 
  10. Pişen kekte su bardağı ya da herhangi bir aparat ile yuvarlak şekil verilir.
  11. Arasına ise damla çikolata, muz ve kremşanti konur.
  12. Artan kek parçaları rondodan geçirilerek, ufalanır ve üzerine bastırılır.
  13. İstenilen gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...