İsmet Taşdemir görevde kalma gerekçesini açıkladı: istifa en kolayı

Sivasspor teknik direktörü İsmet Taşdemir, Mardin 1969 Spor ile 2-2 biten maç sonrası sorumluluğu üstlendi; yönetimin güveniyle görevde kalacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 02.09.2026 22:39
Güncelleme Tarihi: 02.09.2026 22:39

İsmet Taşdemir görevde kalma gerekçesini açıkladı: istifa en kolayı

İsmet Taşdemir görevde kalma gerekçesini açıkladı: istifa en kolayı

Sivasspor, Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Mardin 1969 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında teknik direktör İsmet Taşdemir hem maçın değerlendirmesini yaptı hem de takımın duruşu ve kendi sorumluluğuna ilişkin net ifadeler kullandı.

maç değerlendirmesi:

Taşdemir, karşılaşmayı 'siyah beyaz bir film gibi' olarak nitelendirerek ilk yarının beklentilerin altında geçtiğini söyledi. Teknik direktör, ikinci yarıda oyuncuların bir tepki verdiğini ancak bunun sonuca yansımadığını belirtti. Maç skoru 2-2 olarak kaydedilirken, Taşdemir takımın parça parça iyi oyunlar sergilediğini ama henüz aradıkları sonucu alamadıklarını vurguladı.

Beş haftalık periyotta henüz galibiyetle tanışılamadığını ifade eden Taşdemir, bu süreçte hem oyun hem de sonuç anlamında eksikler olduğunu kabul etti ve sorunların farkında olduklarını söyledi.

sorumluluk, yönetim ve istifa mesajı:

Toplantıda en çok dikkat çeken bölüm, Taşdemir’in 'istifa en kolayı' sözleri oldu. Teknik adam, taraftarların istifaya davet etmesini normal karşıladığını belirtti fakat yönetimin güveni bulunduğu için görevde kalacağını açıkladı. Taşdemir, bu kararı şu sözlerle özetledi: 'Hem oyuncu grubu hem de yönetimimiz güvendiği için buradayım. Yolumuza devam ediyoruz. Biraz sabretsinler.'

Ayrıca Taşdemir, 'Eğer düzeltemezsek bu yolun sonu orası olacak' diyerek istifa opsiyonunu tamamen kapatmadığını, ancak önceliğinin takımı rayına oturtmak olduğunu söyledi. Kişisel sorumluluğu da üstlendiğini belirterek, 'Hiçbir mazeret üretmeden bir yanlış varsa bu zamana kadar, bir galibiyet alınmadıysa bunun tek sorumlusu benim' ifadelerini kullandı.

Taşdemir, takım içinde ve tesislerde geçen yoğun bir çalışma dönemi olduğunu vurguladı: '2 aydır buradayız ve tesislerden dışarı çıkmadım.' Bu cümleyle teknik ekip olarak sürece odaklandıklarını ve destek beklentisini dile getirdi. Son olarak, hem oyunculardan hem de taraftarlardan zor günlerde birlik çağrısı yaptı ve gereken düzeltmeleri yapmak için elinden geleni yapacağını tekrarladı.

Özetle, Taşdemir sorumluluğu kabul ediyor, yönetimin güveniyle göreve devam ediyor ancak sonuçlar düzelmezse istifa seçeneğini masada tutuyor; kısa vadede sabır ve destek talep ediyor.

TRENDYOL 1. LİG’İN 5. HAFTASINDA MARDİN 1969 SPOR İLE 2-2 BERABERE KALAN SİVASSPOR’DA TEKNİK...

TRENDYOL 1. LİG’İN 5. HAFTASINDA MARDİN 1969 SPOR İLE 2-2 BERABERE KALAN SİVASSPOR’DA TEKNİK DİREKTÖR İSMET TAŞDEMİR, KARŞILAŞMANIN ARDINDAN DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.