İŞKUR Gençlik Programı İle Öğrencilere İstihdam Fırsatı
İŞKUR Gençlik Programı çerçevesinde, Şırnak Üniversitesi'nde iş imkanı sağlanacak 122 öğrenci, noter huzurunda düzenlenen kura ile belirlendi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kura programında konuşan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, üniversitenin öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunacak her projeye destek verilmekte olduğunu vurguladı.
Ödeme ve Çalışma Şartları
Rektör Alkış, İŞKUR Gençlik Programı kapsamındaki 122 öğrencinin haftada en fazla 3 gün çalışacaklarını belirterek, bu kapsamda her bir öğrencinin 1083 lira ücret alacağını ifade etti. Alkış, "Bu program ile ayda 5 gün çalışan öğrenciler 5,415 lira, 14 gün çalışanlar ise 15,162 lira gelir desteği alabilecekler" dedi.
Ayrıca, bu program dahilinde öğrencilerin genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.
Teşekkür ve Başarı Dilekleri
Alkış, programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm kişilere teşekkür etti ve kurayla belirlenecek öğrencilerin çalışmalarında başarılar diledi.
İstihdam Edilecek Öğrencilerin Belirlenmesi
Daha sonra başvuru yapan öğrenciler arasında yapılan kura ile istihdam edilecek 122 öğrencinin isimleri belirlendi. Programa, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Sadık Bora, üniversitenin daire başkanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.
İŞKUR Gençlik Programı kapsamında kurayla belirlenen 122 öğrenci Şırnak Üniversitesinde istihdam edilecek.
İŞKUR Gençlik Programı kapsamında kurayla belirlenen 122 öğrenci Şırnak Üniversitesinde istihdam edilecek.