İskilip-Tosya yolu projesinde çalışmalar sürüyor
projenin amacı ve kapsamı
Çorum’un İskilip ilçesi ile Kastamonu’nun Tosya ilçesi arasındaki ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek amacıyla yürütülen karayolu projesinde çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında güzergahta yapılması planlanan iyileştirme ve güçlendirme çalışmaları, bölge ulaşım altyapısına katkı sağlamayı hedefliyor.
inceleme ve teknik değerlendirme
Proje sürecinde teknik ekipler tarafından güzergahta yerinde incelemeler yapıldı ve çalışmaların son durumu hakkında bilgi paylaşıldı. İncelemede; AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci, Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Karayolları Samsun Bölge Müdürü Serdar Ateş, Karayolları Kastamonu Bölge Müdürü Alparslan Eşlik, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mehmet Demirci ile İskilip Kilkuyu Yaylacık ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği temsilcileri yer aldı. Teknik ekipler, incelemeler doğrultusunda projenin uygulama aşamaları ve öncelikleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
beklenen etkiler ve süreç
Yetkililer, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölge içi bağlantıların daha güvenli ve konforlu bir hale gelmesinin, ulaşım sürelerinin iyileşmesinin ve altyapı kalitesinin artmasının beklendiğini vurguladı. Çalışmaların aşamaları ve öncelikleri teknik değerlendirmelere göre şekillenirken, projenin bölgesel erişilebilirlik ve trafik güvenliği üzerinde olumlu etkiler oluşturması hedefleniyor.
Çalışmaların kararlılıkla sürdüğü belirtilerek projeye destek veren kurumlara teşekkür edildi.
AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ OĞUZHAN KAYA,TOSYA BELEDİYE BAŞKANI VOLKAN KAVAKLIGİL, İSKİLİP BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ÇİZİKCİ, ÇORUM İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ RECEP ÇIPLAK, KARAYOLLARI SAMSUN BÖLGE MÜDÜRÜ SERDAR ATEŞ, KARAYOLLARI KASTAMONU BÖLGE MÜDÜRÜ ALPARSLAN EŞLİK, AK PARTİ İSKİLİP İLÇE BAŞKANI MEHMET DEMİRCİ, İSKİLİP KİLKUYU YAYLACIK VE ÇEVRE KÖYLERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TEMSİLCİLERİNİN KATILDIĞI İNCELEMEDE, TEKNİK EKİPLER TARAFINDAN BİLGİ PAYLAŞILDI.