İskenderun'da zabıta denetiminde hijyen eksiklikleri tespit edildi
Pastane ve tatlı imalatı yapan işletimlerde yapılan kontroller
Hatay’ın İskenderun ilçesinde zabıta ekipleri, pastane, tatlı satış ve imalatı yapan iş yerlerine yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde bir dizi hijyen eksikliğiyle karşılaştı.
Denetimler sırasında yerlere atılan sigara izmaritleri, ağzı açık bırakılan çöp kovaları ve üretim alanında paspasın tezgâhta yıkanması gibi uygulamalar görüldü. Bu bulgular, gıda üretimi ve tüketimi açısından sağlık riski oluşturabilecek nitelikte bulundu.
Zabıta ekipleri, kurallara uymayan iş yerleri hakkında tutanak tutarak gerekli kayıtları aldı ve işletmeleri sağlıklı gıda üretimi konusunda bilgilendirip uyardı.
İskenderun ilçesinde zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıda tüketimi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
HATAY’DA ZABITA EKİPLERİ TARAFINDAN PASTANE, TATLI SATIŞ VE İMALATI YAPAN İŞYERLERİNE YÖNELİK YAPILAN DENETİMLERDE MİDE BULANDIRAN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI. İŞ YERLERİNDE YERE ATILN SİGARA İZMARİTLERİ, YERLERİN SİLİNDİĞİ PASPASIN MUTFAK TEZGAHINDA YIKANMASI VE KAPAĞI AÇIK BIRAKILAN ÇÖPLERSE MİDE BULANDIRDI.