İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Arif, ABD Başkanı Donald Trumpın, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile görüşme teklifine yanıt verdi. Arif, Tahran'da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İki insanın görüşmesinin mümkün olmayacağını söyleyemeyiz ancak şu anda Trump ile görüşme ve müzakere, İran'ın gündeminde yok." ifadelerini kullandı.
Arif, Trump'ın ülkesine ilişkin açıklamalarına da değinerek, "Nükleer silahlarla ilgili bir fetvamız var. Fetva, Müslümanlar, özellikle Şiiler için barışçıl olmayan nükleer faaliyetlerin kullanımının yasak olduğuna dair son sözdür. Bu yöndeki stratejimiz açıktır. Dolayısıyla ABD Başkanı rahat olsun çünkü biz bu konuda fetva verdik ve bu strateji hakkında bir tartışmamız yok." dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Trump'tan gelen görüşme isteği ile ilgili olarak, "İki insanın görüşmesinin mümkün olmayacağını söyleyemeyiz ancak şu anda Trump ile görüşme ve müzakere İran'ın gündeminde yok." şeklinde açıklamalarda bulundu.
Öte yandan, President Trump, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Gazze'de insanlığa karşı işlenen suçlar nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahuyu ağırladı ve İran'a yönelik "azami baskıyı" öngören bir kararnameyi imzaladı. Trump, bu süreçte İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile sorunların çözümü için görüşmeye hazır olduğunu ifade etmişti.