DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.780.878,62 1,69%

İran Medyası, İsrail ile Ateşkesin Başladığını Duyurdu

İran, İsrail ile ateşkesin başladığını bildirirken, İsrail ordusu hâlâ sessizliğini koruyor.

Yayın Tarihi: 24.06.2025 07:57
Güncelleme Tarihi: 24.06.2025 07:57

İran Medyası, İsrail ile Ateşkesin Başladığını Duyurdu

İran medyası, ABD Başkanı Donald Trump'ın tek taraflı olarak duyurduğu ateşkesin yerel saatle 07:30'da başladığını bildirdi. Fars Haber Ajansı, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na yakınlığı nedeniyle bu bilgiyi güvenilir bir kaynak olarak paylaştı.

Duyurunun ardından, İran tarafından İsrail'in kuzeyine bir füze saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Bu saldırının detayları hakkında bilgi verirken, İsrail ordusu, İran'dan gelen füze dalgasının ardından kuzey bölgelerinde alarm durumunun devreye girdiğini belirtti.

Ateşkesin başlangıcı için verilen zaman diliminden bahseden Fars Haber Ajansı, açıklamasında, "İran’ın son füzelerinin isabet etmesi, siyonistlerden çok sayıda ölü ve yaralı olmasının ardından ateşkesin başlangıç zamanı Tahran saatiyle 07.30 diye belirlendi." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, İsrail Ordusu, son füze saldırısı sonucunda kuzey bölgelerinde herhangi bir yaralı ya da can kaybı olmadığını, bu nedenle bölgede sığınaklardan çıkılabileceğini duyurdu. Trump'ın açıklamalarına rağmen, Tel Aviv yönetimi konu hakkında henüz resmi bir yanıt vermemiştir.

ABD Başkanı Donald Trump, gecenin ilerleyen saatlerinde, İsrail ile İran arasında "tam ve eksiksiz ateşkes" sağlandığını ifade ederek, bu durumun savaşın sona ermesini sağlayacağını belirtmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı