DOLAR
42,66 -0,06%
EURO
50,08 -0,1%
ALTIN
5.902,55 -0,08%
BITCOIN
3.762.393,68 0,54%

İran Meclisi Hürmüz Boğazı'nın Kapatılması Gerektiğini Vurguladı

İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı, nihai karar ise Milli Güvenlik Yüksek Konseyi'nde alınacak.

Yayın Tarihi: 22.06.2025 17:05
Güncelleme Tarihi: 22.06.2025 17:05

İran Meclisi Hürmüz Boğazı'nın Kapatılması Gerektiğini Vurguladı

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi İsmail Kevseri, Hürmüz Boğazı'nın kapatılması gerektiği sonucuna vardıklarını ancak nihai kararın Milli Güvenlik Yüksek Konseyi tarafından verileceğini açıkladı. Kevseri, İran basınına verdiği demeçte, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasının gündemlerinde olduğunu ve ihtiyaç duyulması durumunda bu adımın atılacağını belirtti.

Ayrıca, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'ndan (NPT) çıkış konusu da tartışıldığını aktaran Kevseri, bu konuda karar alınabilmesi için ilgili mercilerle müzakerelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Kritik bir stratejik bölge olan Hürmüz Boğazı, Basra Körfezi ile Umman Denizi arasında bir bağlantı yolu olarak önemli bir rol oynamaktadır. Basra Körfezi'ndeki farklı limanlardan tankerlerle taşınan petrol, Hürmüz Boğazı üzerinden dünya pazarlarına ulaşmaktadır, bu nedenle boğaz, uluslararası ticaret ve ekonomi açısından büyük öneme sahiptir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı