DOLAR
42,71 -0,05%
EURO
50,24 -0,07%
ALTIN
5.883,1 0,41%
BITCOIN
3.675.159,51 -0,24%

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, İsrail'in Nasrallah'ın Cenazesi Üzerindeki Uçuşlarına Tepki Gösterdi

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Hizbullah lideri Nasrallah'ın cenaze töreni sırasında İsrail uçaklarının alçak uçuşunu kınadı.

Yayın Tarihi: 23.02.2025 22:08
Güncelleme Tarihi: 23.02.2025 22:08

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, İsrail'in Nasrallah'ın Cenazesi Üzerindeki Uçuşlarına Tepki Gösterdi

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, İsrail'in Üzerindeki Alçak Uçuşları Kınadı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Haşim Safiyuddin için düzenlenen cenaze töreni sırasında İsrail savaş uçaklarının alçak irtifada uçmasına sert bir tepki gösterdi. Erakçi, bu durumu "Lübnan'ın egemenliğini ihlal eden terör eylemi" olarak nitelendirdi.

Cenaze Törenindeki Gözlemleri

Erakçi, tören sırasında X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beyrut'ta Nasrallah'a veda etmek için yüz binlerce kişiye katılmaktan gurur ve onur duyduğunu" ifade etti. Bunun yanında başlarından geçerek uçan İsrail jetlerinin, yalnızca yas tutmak amacıyla bir araya gelen insanları korkutmak amacıyla gerçekleştiğini belirtti.

İsrail'in Eylemine Dair Değerlendirmeler

İranlı Bakan, ilgili açıklamasında, "Başımızın hemen üzerinden geçen ve yalnızca yas tutan insanları korkutmak adına acınası bir girişimde bulunan İsrail jetlerinin, Lübnan'ın egemenliğini ihlal ettiğine kendi gözlerimle tanık oldum. Eğer bu bir terör eylemi değilse o zaman nedir?" ifadelerini kullandı.

Erakçi, bu ihlalin stadyumdaki insanları Israel'e karşı daha güçlü ve daha yüksek sesle haykırmaya teşvik ettiğini belirterek, "İsrailliler asla ders almıyor" dedi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı