DOLAR
39,59 -0,12%
EURO
46,02 -0,17%
ALTIN
4.238,6 -0,18%
BITCOIN
4.210.715,33 -0,34%

İran-ABD Nükleer Görüşmeleri 15 Haziran'da Umman'da Devam Edecek

İran ve ABD arasındaki nükleer müzakerelerin altıncı turu 15 Haziran'da Umman'da gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 10.06.2025 02:15
Güncelleme Tarihi: 10.06.2025 02:15

İran-ABD Nükleer Görüşmeleri 15 Haziran'da Umman'da Devam Edecek

İran ile ABD arasındaki altıncı tur nükleer görüşmelerin 15 Haziran'da Umman'ın başkenti Maskat'ta yapılacağı açıklandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İran-ABD dolaylı görüşmelerinin bir sonraki turunun gelecek pazar günü Maskat'ta gerçekleştirilmesi planlanıyor," dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, İran ile görüşmelerin 12 Haziran'da yapılacağını duyurmuştu.

Şu ana kadar İran ile ABD arasında devam eden nükleer müzakere sürecinde taraflar, Maskat ve Roma'da beş tur görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde, Tahran'ın uranyum zenginleştirme konusu, iki ülke arasında temel anlaşmazlık noktası olmaya devam ediyor.

İran, nükleer programını atom bombası üretmesine engel olacak şekilde kısıtlama karşılığında yaptırımların kaldırılmasını talep ediyor. ABD ise İran'a, uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin tamamen durdurulmasını da içeren bir anlaşma teklifi sunmuştu. Bunun üzerine İran, "kırmızı çizgilerini" aşan teklifi kabul etmeyeceğini ifade ederek, kendi teklifini içeren bir yanıt hazırladığını bildirmişti.