Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Irak ve Suriye’de 71 terör hedefleri bombalandı: 59 terörist öldü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’ya ait 71 hedefin hava harekatıyla vurulduğunu duyurdu. Bakan Güler, “Hava harekatlarının yanı sıra çatışmalar ve diğer araçlarla 59 terörist etkisiz hale getirildi.” dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlara ilişkin video konferans yöntemiyle birlik komutanlarıyla toplantı yaptı.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 14:30
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 14:30

Irak ve Suriye’de 71 terör hedefleri bombalandı: 59 terörist öldü

Irak ve Suriye’de terör örgütlerine ait 71 hedefe hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercümet Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Celal Sami Tüfekci katıldı.

Bakan Güler, toplantıda terörle mücadelede gelinen son durumu değerlendirdi, yapılması gereken hususlara dair talimatlar verdi.

71 HEDEF İMHA EDİLDİ

Bakan Güler, 22 ve 23 Aralık’ta PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 12 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, bu saldırının intikamının alındığını söyledi.

Güler, “Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’nın barındığı 71 hedef, hava kuvvetlerimiz tarafından başarıyla imha edildi. Bu hedefler arasında sığınaklar, silah depoları, araçlar ve terörist gruplar vardı.” diye konuştu.

yaşar güler

59 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bakan Güler, hava harekatlarının yanı sıra çatışmalar ve diğer araçlarla da teröristlere ağır darbe vurulduğunu belirtti.

Güler, “Son bir hafta içinde toplam 59 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin bir kısmı örgütün sözde yöneticileriydi. Terör örgütü PKK’nın hem gücü hem de moral motivasyonu büyük ölçüde azaldı.” ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Bakan Güler, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Terör örgütü PKK, Türkiye’nin ve bölge halkının güvenliğini ve huzurunu bozmaya çalışıyor. Ancak biz buna asla izin vermeyeceğiz. Terör örgütünün her yerde peşindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir.”