İkinci Lübnanlı Göçmen Kafilesi Irak'a Ulaştı
Lübnan'dan gelen ikinci göçmen kafilesi, 260 kişilik grup olarak Irak'a ulaşmış bulunuyor. Irak Haber Ajansı'na (INA) göre, Göç ve Göçmenler Bakanlığı, el-Kaim Sınır Kapısı'nda bu yeni göçmen grubunu karşıladı.
Önceki Kafile ve Yerleştirme Süreci
Daha önce de Lübnan'dan bir grup göçmen, hava yoluyla Irak'a getirilmişti. Irak yönetimi, Lübnanlı göçmenlerin hangi şehirlerde konumlandırılacağına dair henüz resmi bir bilgi paylaşmamış olsa da, bu kişilerin Necef ve Kerbela'ya yerleştirileceği iddiaları gündemde.
Irak'ın Destek Açıklamaları
Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Lübnan'ın Bağdat Büyükelçisi Ali Habhab ile yaptığı görüşme sırasında Lübnanlı göçmenleri Irak'ta kabul etmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, Lübnan'daki zor koşullar nedeniyle Irak'a gelmek isteyen Lübnanlıların ülkeye vizesiz girmeleri için gerekli tedbirler alındı.
Lübnanlı Göçmenlerin Vize Süreçleri
Irak'ta bulunan Lübnanlılar'ın 30 günlük vize süreleri dolduğunda yurtdışına çıkmalarına gerek kalmadan sürelerinin uzatılacağı ifade edildi. Süresini aşanlar, her türlü cezadan muaf tutulacak. Ayrıca, Lübnanlı göçmenler, Irak'taki eğitim sisteminden de faydalanma imkanına sahip olacaklar.