İpsala üretimi 2 milyon 324 bin 500 yavru sazan bölge göllerine salındı
Edirne’nin İpsala ilçesindeki Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen 2 milyon 324 bin 500 yavru sazan, 2026 Yılı Balıklandırma Programı kapsamında bölge sularına gönderildi. Uygulamanın temel hedefi su ürünleri kaynaklarını geliştirmek ve bölgedeki balık stoklarını desteklemektir.
sevk edilen iller ve dağılımı:
Program dahilinde yavru sazanlar bölge illerine dağıtıldı: Bursaya 1 milyon 21 bin, Kırklareli'ye 700 bin, Tekirdağ'a 603 bin 500 yavru sazan sevk edildi.
amaç ve sürdürülebilirlik:
Yetkililer, balıklandırma çalışmalarının su ürünleri kaynaklarının korunması, stokların artırılması ve sürdürülebilir balıkçılığın güçlendirilmesi amacını taşıdığını belirtti. Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu tür balıklandırma faaliyetlerinin gelecek dönemlerde de devam edeceğini duyurdu.
EDİRNE'NİN İPSALA İLÇESİNDEKİ SU ÜRÜNLERİ ÜRETİM İSTASYONU'NDA YETİŞTİRİLEN 2 MİLYON 324 BİN 500 YAVRU SAZAN BALIĞI, 2026 YILI BALIKLANDIRMA PROGRAMI KAPSAMINDA BÖLGE İLLERİNDEKİ GÖL VE GÖLETLERE GÖNDERİLDİ.