İpsala'da yerde bitkin halde bulunan yaralı leylek koruma ekiplerine teslim edildi
Olayın ayrıntıları
Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu beldesinde yaşayan Aysel Solak, yolda hareketsiz halde yatan bir leyleği görerek kuşu kucağına aldı ve evine götürdü. Solak, kuşun yuvadan düştüğünü ya da annesi tarafından yuvadan atılmış olabileceğini düşündüğünü belirtti.
Evde leyleğe su ve solucan vererek ilk müdahaleyi yapan Solak, daha sonra durumu bildirmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerini aradı.
Solak, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Bitkin halde yerde yatıyordu. Muhtemelen yuvadan düştü ya da annesi atmış olabilir. O halde yüreğim el vermedi. Kucağıma alıp eve getirdim. Su verdim, solucan verdim. Sonra Milli Parkları arayıp ihbarda bulundum".
İhbar üzerine ekiplerin kısa sürede bölgeye geldiğini söyleyen Solak, "Onu öyle bırakmaya gönlüm el vermedi. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri kısa sürede gelip leyleği aldılar. Duyarlı davranışlarından dolayı yetkililere teşekkür ederim. Umarım kısa sürede iyileşir" ifadelerini kullandı.
EDİRNE'NİN İPSALA İLÇESİNE BAĞLI YENİKARPUZLU BELDESİNDE YAŞAYAN AYSEL SOLAK, YOLDA BİTKİN HALDE BULDUĞU YARALI LEYLEĞİ İLK MÜDAHALEYİ YAPARAK, DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR EKİPLERİNE TESLİM ETTİ.