Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

iPhone kullanıcılarına müjde! iOS 18 ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı!

WWDC 2024’te duyurulması beklenen İOS 18 ile ilgili bazı bilgiler sızdırıldı. Üretken yapay zekânın kullanılacağı tahmin edilen İOS 18 ile ilgili başka detaylar neler? İşte merak edilenler...

Yayın Tarihi: 05.01.2024 16:00
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 16:00

iPhone kullanıcılarına müjde! iOS 18 ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı!

iOS 18, söylentilere göre Apple'ın iPhone 16 da dahil olmak üzere iPhone modelleri için gelecek işletim sistemi olacak. Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 2024 açılış konuşması sırasında duyurulması beklenen Apple'ın Google, OpenAI ve diğer şirketlere yetişmesi gerektiğinden yapay zekâ uygulamalarına odaklanacağına dair büyük umutlar var. İşte bu işletim sistemi hakkında bilinen her şey.

WWDC 2024’e hâlâ uzun bir süre varken ve Apple bu bilgiler üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğu için yazılım değişikliklerini tahmin etmek daha zor olsa da, iOS 18'in en önemli özellikleri hakkında çok fazla şey bilinmiyor. Ancak, Bloomberg'den Mark Gurman, bu güncellemenin oldukça dolu olmasını bekliyor. Apple'ın üst düzey yönetimi, yakında çıkacak olan bu işletim sistemini "iddialı ve zorlayıcı" olarak tanımladı.

ios

ÜRETKEN YAPAY ZEKÂ, İOS 18'İN TEMELİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLABİLİR

Haitong International Securities analisti Jeff Pu'ya göre, iOS 18 nihayet 2024'ün sonlarında iPhone için üretken yapay zekâ özellikleri ekleyebilir. Apple'ın 2023'te birkaç yüz ve 2024'te daha da fazla yapay zekâ sunucusu inşa ettiğini öne sürdü.

Apple, bulut tabanlı yapay zekâ ve cihaz içi veri işlemeyi birleştirerek, 2024'ün sonlarında iPhone ve iPad kullanıcılarına üretken yapay zekâsını sunacak. B da bunun iOS 18 döngüsünün bir parçası olacağı anlamına geliyor.

Bu haber, Apple'ın gelecekteki yapay zekâ asistanı hakkında birkaç başka raporun ardından geldi. The Information, Cupertino'nun geniş dilli modellerini (LLM) eğitmek için her gün milyonlarca dolar harcadığını paylaştı.

Yayın, bu yatırımın çoğunun AppleCare müşterilerine odaklanacağını söylerken, Siri ekibi karmaşık kısayol entegrasyonlarını çok daha erişilebilir hale getirmek için bu dil modellerini dahil etmeyi planlıyor.

Bu hikâyenin ilginç yanı, Apple ekibindeki kişilerin Bloomberg'in daha önce bildirdiği en gelişmiş dil modeli olan Ajax GPT'nin OpenAI'nin GPT'sinden daha iyi olabileceğine inanmaları oldu. Diğer şirket halihazırda daha iyi çözümler üzerinde çalışıyor olsa da, Apple'ın diyalogla ilgili yapay zekâ alanında önemli ölçüde gelişme kaydettiği biliniyor.

Ayrıca, her iOS açıklaması sırasında Apple her zaman yeni emojiler dahil ediyor. İlk büyük güncellemeyle birlikte gelmeseler bile, şirket bunları en yeni işletim sisteminin yaşam döngüsü sırasında, büyük olasılıkla bu sistemin x.4 sürümüyle birlikte tanıtacak.