Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

iPhone kullanıcıları Google’ın yapay zekâsını uygulama yüklemeden kullanabilecek!

iPhone sahiplerinin Google’ın yapay zekâ modeli Gemini’ın herhangi bir uygulama yüklenmeden kullanılabileceğini açıklandı.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 14:38
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 14:38

iPhone kullanıcıları Google’ın yapay zekâsını uygulama yüklemeden kullanabilecek!

Google Gemini, Android cihazlarda kullanılabiliyor. Gemini'ı Google Asistan deneyiminizi güçlendirecek şekilde ayarlayabilir ve bir sesli komut veya hareketle çağırabilirsiniz.

Şimdi Gemini'ı iPhone'a yüklemenin daha da basit bir yolu olduğu ortaya çıktı ve bunu çalıştırmak için ayrı bir uygulama yüklemek gerekmeyecek.

Gemini'ı iPhone'da kullanmak için Google uygulamasını yüklemek ve Google hesabıyla oturum açmak gerekiyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra, sohbet robotuyla konuşmaya başlamak için uygulamayı açmak yeterli oluyor.

Ayrıca, iPhone 15 Pro kullanıcıları için bu durum daha da kolay hale geliyor. Bu kapsamda, Gemini'a daha hızlı erişmek için Google uygulaması için bir Eylem kısayolu oluşturmaları yeterli oluyor.

iphone

KISAYOL ÜCRETSİZ OLARAK KULLANILABİLİYOR

Öte yandan, bu tür bir hızlı üretken yapay zekâ deneyimi yaşamak için iPhone 15 sahibi olmaya gerek kalmıyor. Google Gemini için, ilk etapta Google uygulamasını yüklemeden sohbet robotunu kullanmanızı sağlayan bir iPhone kısayolu bulunuyor. iPhone kısayol geliştiricisi ProCreations, Gemini Chat adlı kısayolu geliştirdi.

Bu kısayol ücretsiz olarak kullanılabiliyor ve Gemini Pro'yu destekliyor. Bu kısa yolun kurulumu son derece kolay ve bir Google hesabına giriş yapmayı gerektirmiyor.

Bununla birlikte, sorguoalamalr Pro AI adlı farklı bir kısayolu güçlendirebilecek aynı kısayol geliştiricisine ait bir sunucu olan pro-ai.glitch.me adlı bir şeyden geçecek.

Ayrıca, arayüz bazı konularda eleştirilse de yanıtlar çok hızlı bir şekilde oluşturuluyor. Kısayol, Google Gemini'nin henüz çıkmadığı bölgelerde kullanabilmesiyle avantaj sağlıyor.

Aynı zamanda, aklınıza gelebilecek sorulara hızlı yapay zekâ yanıtları almanızı sağlıyor. Google Gemini kullandığı için Siri'nin sağlayabileceği her şeyi geçebilmesin kesin gözüyle bakılıyor.