Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

iPhone 16 Pro’da yakalama düğmesi olacak! Peki yakalama düğmesi ne işe yarayacak?

Sızdırılan iPhone 16 Pro tasarımları Apple'ın yeni yakalama düğmesini doğruluyor gibi görünüyor. Peki, yakalama düğmesi nedir, ne işe yarayacak? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 16.01.2024 11:36
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 11:36

iPhone 16 Pro’da yakalama düğmesi olacak! Peki yakalama düğmesi ne işe yarayacak?

iPhone 16 varyantlarının yepyeni bir yakalama düğmesine sahip olacağı düşünülüyor. Bu düğme sağ tarafta, güç düğmesinin altında yer alacak. Söylentiler, yakalama düğmesinin kameraya bağlı olacağını söylüyor.

Çeşitli iPhone 16 Pro prototiplerinin sızdırıldığı yeni bir bilgiler, Apple'ın iPhone için tasarım planları hakkında bize fikir veriyor. Apple çeşitli düğme şekilleri ve boyutlarıyla oynuyor, ancak bir şey net görünüyor. Buna göre, yakalama düğmesi de büyük ölçüde resmin içinde yer alıyor.

İşte Apple'ın çeşitli iPhone 16 Pro tasarım yinelemeleri:

Küçük eylem düğmesi ile birleştirilmiş ses düğmesi

Büyük eylem düğmesi ve yeni Yakalama düğmesi ile birleştirilmiş ses düğmesi

Büyük eylem düğmesi ve çerçeve ile aynı hizada yakalama düğmesi ile ayrı ses düğmeleri

Küçük eylem düğmesi ve çerçeve ile aynı hizada yakalama düğmesi ile ayrı ses düğmeleri

iphone

YAKALAMA DÜĞMESİ NEDİR, NE İŞE YARIYOR?

iPhone 16 Pro’da yakalama düğmesi olmasına kesin gözüyle bakılmasının ardından kullanıcılar, yakalama düğmesinin ne işe yarayacağını merak ediyor. Peki, yakalama düğmesi nedir, ne işe yarıyor?

Kullanıcılar, yakalama düğmesi sayesinde video çekebilecek. Ancak bu düğmenin fotoğraf çekip çekmeyeceği henüz belli değil. Eylem düğmesi olmasına rağmen Apple, iPhone’lara yeni bir düğme eklemeyi tercih etti. Bunun nedeni ise, yakalama düğmesinin video (ve eğer olacaksa fotoğraf) çekmeyi daha pratik hale getirecek olması.