Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

iPadOS 17’ye dair birçok detay ortaya çıktı!

iPad için geliştirilen işletim sistemi iPadOS’un yeni sürümü iPadOS 17 ile ilgili bazı bilgiler sızdırıldı. Bu bilgilere göre, iPadOS 17’nin bir önceki sürümü iPadOS 16’ya göre birçok alanda yenilikler sunacak.

Yayın Tarihi: 06.01.2024 12:13
Güncelleme Tarihi: 06.01.2024 12:13

iPadOS 17’ye dair birçok detay ortaya çıktı!

iPadOS 17, Apple'ın iPad modelleri için geliştirdiği en yeni işletim sistemi olarak biliniyor. iPadOS 16 ile iPad ve Mac arasındaki entegrasyonu Stage Manager ve Freeform uygulaması ile sıkılaştıran Apple, yeni sistemle birlikte birkaç tasarım değişikliği de sundu. İşte Apple’ın yeni iPadOS güncellemesi hakkında bilmeniz gerekenler...

iPadOS 17, iOS 17 için mevcut olan özelliklerin birçoğunu paylaşıyor. Buna rağmen Apple, iPad için yenilenmiş kilit ekranı, etkileşimli widget'lar, yeni bir sağlık uygulaması ve daha fazlası gibi bazı yeni numaralara odaklandı. Bu özellikler iPad mini, iPad Air, iPad Pro ve genel olarak temel model iPad kullanıcılarına geliyor.

ipad

KİLİT EKRANI, İNTERAKTİF WİDGET'LAR VE CANLI ETKİNLİKLER

iOS 16'nın kilit ekranını yenilemesinin ardından sıra iPadOS 17'ye geldi. iPad'in kilit ekranına özel bir görünüm ekleyerek onu daha özelleştirilebilir hale getirilecek. Ayrıca, astronomi ve Kaleydoskop gibi stok duvar kâğıtları olacak veya kitaplıktan bir fotoğraf seçilebilecek.

Bu sistem aynı zamanda Live Photos için yepyeni bir hareket efekti getiriyor ve iPad'i uyandırıp ana ekranınıza geçtiğinizde kilit ekranınızın daha özelleştirilebilir ve dinamik hissettirmesini sağlıyor.

ipa

FACETİME VE MESAJLAR İYİLEŞTİRMELERİ

FaceTime için, kullanıcılar müsait olmayan birini aradıklarında, daha sonra iPadOS 17 ile keyfini çıkarabilecekleri sesli veya görüntülü bir mesaj paylaşabiliyorlar. Ayrıca, uygulama kalpler, balonlar, havai fişekler ve daha fazlası gibi reaksiyonlar da ekliyor.

Örneğin mesajlar uygulaması, canlı çıkartmalar oluşturmanıza olanak tanıyor ve klavyedeki yeni bir klasör, iPadOS genelinde daha kolay erişim için kullanıcının tüm çıkartmalarını tek bir yerde topluyor. iMessage uygulamalarını görüntülemek için basit bir dokunuşla genişletilebilir bir menüye erişilebiliyor. Son olarak, iPadOS 17 bilinen ve bilinmeyen göndericilerin mesajlarını da filtreliyor.

ipad

SAHNE YÖNETİCİSİ VE FREEFORM GÜNCELLEMELERİ

iPadOS 17, geçen yılın Sahne Yöneticisi özelliğini geliştiriyor. Apple'ın 2022’deki Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) açılış konuşması sırasında tanıttığı bu özellik ilk olarak ertelenmiş olsa da, şirket yeni özellikleri birinci günde göndermeye özen gösteriyor. Bu güncelleme ile Sahne Yöneticisi, pencereleri taşırken ve yeniden boyutlandırırken (özellikle harici bir ekranla) daha esnek bir düzen sunuyor. Böylece çalışma alanınızı tam istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca, ilk kez FaceTime ve konferans görüşmeleri için harici ekranınızdaki dahili kamerayı kullanabilirsiniz.