Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

iOS 18, iPhone'a birçok alanda yapay zekâ özellikleri getirecek!

Bu yılın eylül ayında iPhone cihazlara gelmesi beklenen İOS 18, iPhone’lara Apple Music’ten Siri’ye, fotoğraflardan videolara kadar birçok alanda yapay zekâ olanağı sunacak. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 09.01.2024 16:34
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 16:34

iOS 18, iPhone'a birçok alanda yapay zekâ özellikleri getirecek!

iPhone, ChatGPT gibi yerel üretken yapay zekâ özelliklerine kavuştuğunda Apple, OpenAI, Microsoft ve Google'ın neredeyse iki yıl gerisinde kalacak. Bunun nedeni, iOS 18'in resmi olarak bu yılın eylül ayında yayınlanacak olması. İşte o zaman çoğu insan bu yapay zekâ özelliklerini deneyimleyebilecek.

Ancak Apple, iOS 18'i bu yaz Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) tanıtacak. Dahası, iPhone kullanıcıları, iOS 18'deki bazı yapay zekâ özelliklerini, nihai sürümden birkaç ay önce yayınlanacak beta sürümleri aracılığıyla test edebilecek.

Apple, hangi yeni yapay zekâ özelliklerini planlıyor? Herhangi bir doğrulama yapmak için henüz çok erken ve Apple, ister donanım ister yazılım olsun, piyasaya sürülmemiş ürünleri asla tartışmaz. Ancak şirketin ChatGPT rakibi için kullandığımız gayri resmi isim olan "Apple GPT” nin rakipleriyle eşleşmesi bekleniyor. Bloomberg, bu kapsamda, Apple'ın yapay zekâsının neler yapabileceğine dair birkaç örnek sundu.

ios 18

İPHONE’LARA HANGİ YAPAY ZEKÂ ÖZELLİKLERİ GELECEK?

Edinilen bilgilere göre, Apple, iPhone için aşağıdaki yapay zekâ özellikleri üzerinde çalışıyor:

Temel uygulamalar ve üretkenlik yazılımları için otomatik özetleme ve otomatik tamamlama özellikleri (Pages, Keynote)

Apple Music'te daha iyi çalma listesi oluşturma

Siri (yapay zekâya odaklanan büyük bir genel revizyon)

Geliştiriciler için Xcode'un yeni sürümünde kod tamamlama

Müşterilere sorun giderme konusunda yardımcı olmak için çalışanlara yardımcı olacak AppleCare araçları

Bloomberg’e göre, yeni raporunda eksik olan bir şey varsa, o da iOS 18'in kamera deneyimi için üretken yapay zekâ özellikleri olacak. Apple'ın, görüntüleri düzenlemek ve hatta yeni içerikler oluşturmak için yapay zekâyı kullanma konusunda rakiplerinin mevcut özellikleriyle eşleşmeye çalışmasının çok muhtemel olduğu söyleniyor. Bu sadece bir spekülasyon, ancak Apple'ın tüm yapay zekâ alanlarında rekabet edebileceğini göstermesi gerekiyor.

Ayrıca, Apple'ın görüntü, video ve 3D sahneler oluşturmayla ilgili yazılımları test ettiğini söyleyen, yakında çıkacak iOS üretken yapay zekâ özelliklerine odaklanan bir raporu olduğu da biliniyor.