Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,22 -0,21%
EURO
35,13 0,21%
ALTIN
2.462,79 1,18%

iOS 18'de yapay zeka diyeti geliyor

Mark Gurman tarafından yapılan bie açıklamada, Apple'ın iOS 18 ve sonrasındaki büyük yazılım güncellemeleri de dahil olmak üzere kendi chatbot'unu kullanma planının olmadığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 02.04.2024 14:40
Güncelleme Tarihi: 02.04.2024 14:40

iOS 18'de yapay zeka diyeti geliyor

Mark Gurman, son yaptığı bir açıkalmada Apple'ın yapay zeka alanında Google, OpenAI ile Baidu gibi şirketlerle iş birliği yapabileceğini yineledi. Gurman, geçtiğimiz günlerde Apple ve Google'ın Gemini hakkında görüşmelerde bulunduğunu ancak henüz hiçbir şeyin kesinleşmediğini söyledi.

Analist Ming-Chi Kuo ise geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda Cupertino şirketinin üretken yapay zeka konusu üzerinde rakiplerinden çok geride olduğunu açıklamıştı. Yayınlanan açıklamalar ve yayınlanan raporlar, yukarıda bahsedilen AppleGPT'nin gün ışığına çıkmaktan uzak olduğunu gösteriyor.

Ming-Chi Kuo, Apple'ı yapay zeka konusunda da uyardı. Kuo, Apple'ın pazarın ve kullanıcıların beklediğinden daha iyi bir yapay zeka hizmetlerini sunması gerektiğini kayderri. Apple beklentileri karşılayamazsa Nvidia'nın piyasa değeri Apple'ı aşacak. Bu da Cupertino şirketinin en değerli şirket unvanını kaybedeceği anlamına geliyor.

iOS 18'de yapay zeka diyeti geliyor

Jeff Pugh ve Barclays analistlerine göre ise iPhone 16 serisinin ilgi çekici herhangi bir özelliğe sahip olduğunu düşünmüyor. iPhone 16'ların iPhone 15 ailesine göre çok az değişikliğe sahip olduğunu vurguluyorlar. Bunun anahtarı, iOS 18'de yer alan üretkenliği artıran yapay zeka teknolojisi ve özellikleridir. Anonim kaynaklar, yapay zeka özelliklerinin birçoğunun iPhone 16 ailesine özel olabileceğini söylüyor. Bu, bazı AI özelliklerinin eski modellerde de mevcut olduğu anlamına gelir.

İsimsiz bir kaynak, "Şirket yapay zekaya yatırım yapıyor ve bunu ticarileştirmek için yeni stratejiler geliştiriyor. Bu telefonlar, donanım yeniliklerinin yanı sıra yapay zeka destekli özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Bu özelliklerin çoğu yeni iPhone'larla sınırlı olabilir" dedi.