DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.814.441,85 0,82%

İngiltere Dışişleri Bakanı, İsrail'in Gazze'deki BM Tesisine Saldırısını Kınadı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'in Gazze'deki BM tesisine düzenlediği saldırının soruşturulmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 20.03.2025 00:59
Güncelleme Tarihi: 20.03.2025 00:59

İngiltere Dışişleri Bakanı, İsrail'in Gazze'deki BM Tesisine Saldırısını Kınadı

İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Açıklamaları

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'in Gazze'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) yerleşkesine yönelik düzenlediği saldırıyı kınadı. Lammy, bu saldırıyla ilgili olarak "Bu olay şeffaf şekilde soruşturulmalı ve sorumlular hesap vermeli" ifadesini kullandı.

Olayın Sonuçları

Lammy, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gazze'de BM yerleşkesinin vurulmasıyla dehşete düştüm" dedi. Düşüncelerinin saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların aileleriyle birlikte olduğunu belirten Lammy, insani yardımların ve BM çalışanlarının korunması gerektiğini vurguladı.

Saldırının Detayları

İsrail ordusunun geçtiğimiz gün Gazze Şeridi'nin orta kesiminde gerçekleştirdiği bu saldırıda 1 yabancı bir çalışanın yaşamını yitirdiği ve 5 kişinin ağır yaralandığı bildirilmiştir.

BM Genel Sekreteri'nin Tepkisi

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Proje Hizmetleri Ofisinde (UNOPS) bulunan misafirhaneye yönelik saldırıyı kınayarak, kapsamlı bir soruşturma talep etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı