İnek tartışması kavgaya dönüştü: avukat müvekkilinin muşta kullanmadığını savundu

İzmit Çubuklu Bala'da ineklerin bahçeye girmesiyle başlayan tartışma bıçaklı ve sopalı kavgaya dönüştü; avukat müvekkilinin muşta kullanmadığını savundu.

Yayın Tarihi: 13.10.2026 20:05
Güncelleme Tarihi: 13.10.2026 20:21

İnek tartışması kavgaya dönüştü: avukat müvekkilinin muşta kullanmadığını savundu

Olayın gelişimi:

Geçtiğimiz cumartesi akşamı İzmit'e bağlı Çubuklu Bala Mahallesi'nde, Temel Kadayıf ve oğlu Bahtiyar Kadayıf evlerinin önünde su saati kutusu montajı yaparken komşuları F.K.ye ait ineklerin bahçeye girmesi üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle olayın bıçaklı ve sopalı bir kavgaya dönüştüğü, aynı zamanda eline muşta taktığı iddia edilen 30 yaşındaki lise öğretmeni B.K.'nın yaşlı komşusu F.K.'ye defalarca vurduğu öne sürüldü.

Çıkan arbedede B.K. bıçakla yaralanırken, anne ve babasının da darbedildiği belirtildi. Yaralanan B.K., Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tarafların ifadeleri:

B.K. karakoldaki ifadesinde olayı şu sözlerle anlattı: "F.K.'ye hayvanları arazimizden çıkarmasını söyledim. Bunun üzerine bıçak ile üzerime gelerek savurmaya başladı. Annem Ü.K. bıçak bana gelmesin diye önüme siper oldu. F.K. annemi iterek yere düşürdü. Babama da saldırıp yumruk vurdu. Daha sonra bıçağı savurarak önce karnıma, ardından sol koluma ve yüzüme vurdu. A.K. ve N.K. de gelerek yumruk ve sopayla saldırdı. Kendimi savunmak amacıyla F.K.'ye yumruk vurdum. Aracımda bulunan muştayı da kolluğa kendi rızamla teslim ettim. Şahıslardan şikâyetçiyim."

Baba T.B. da ifadesinde oğlunun hayvanları çıkarmasını söylemesi üzerine saldırının başladığını belirtti: "Oğlum hayvanları çıkarmasını söyleyince F.K. bıçak çekerek saldırdı. Eşim araya girmeye çalıştı ancak onu kenara savurup yere düşürdü. Ardından N.K. ve A.K. de geldi. Üçü birlikte oğlumu yere yatırıp darbetmeye başladılar. F.K., oğlumun karın bölgesine, koltuk altına ve koluna bıçak soktu. Komşumuz R. bey gelip kavgayı ayırdı. Arkamı döndüğüm sırada F.K. geri dönüp yüzümün sol tarafına yumruk attı. Bize küfreden ve oğlumu bıçaklayan şahıslardan şikâyetçiyim."

Anne Ü.K. ise kavgayı ayırmaya çalışırken darbedildiğini ve rapor aldığını söyledi: "Kardeşim olan F.K.'nin ineği bahçemize girdi. Oğlum uyarınca F. bıçak çekerek saldırdı. Araya girmeye çalıştım ancak beni kenara savurup yere düşürdü. Sonra diğer şahıslar da gelerek oğlumu yere yatırıp bıçakladılar. Ben de darbedildiğim için rapor aldım, şikâyetçiyim".

Avukatın açıklaması ve görüntü iddiası:

B.K.'nin avukatı, sosyal medyada ve bazı haber başlıklarında oluşan algının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Avukat açıklamasında, "Müvekkilim kesinlikle muşta kullanmamıştır. Haberin başlığıyla oluşturulan algı gerçeğe aykırıdır. Olayın başlangıcını ve gelişimini gizleyen, saldırının asıl mağdurunu saldırgan gibi gösteren bu yayın anlayışını kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Avukat, olayın ineklerin çekilmesi yönündeki uyarı sonrası başladığını, müvekkile karşı F.K.'nin bıçakla; N.K. ve A.K.'nın ise odunlarla saldırdığını savundu. Ayrıca, "Görüntü kayıtları, müvekkilime bıçak ve sopalarla saldırıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Müvekkilim, kendisine yönelen saldırı karşısında kendisini korumuştur." denildi.

Olayla ilgili şikâyetlerin bulunduğu, soruşturmanın devam ettiği ve tarafların ifadelerinin savcılık ve kolluk tarafından değerlendirildiği öğrenildi.

İZMİT İLÇESİNE BAĞLI ÇUBUKLU BALA MAHALLESİ'NDE, BAHÇEYE İNEK GİRMESİ SEBEBİYLE BAŞLAYAN VE...

İZMİT İLÇESİNE BAĞLI ÇUBUKLU BALA MAHALLESİ'NDE, BAHÇEYE İNEK GİRMESİ SEBEBİYLE BAŞLAYAN VE BIÇAKLI-MUŞTALI KAVGAYA DÖNÜŞEN OLAYLA İLGİLİ DARBETTİĞİ İDDİA EDİLEN TARAFTAN VE AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.