İnegöl Mahmudiye'ye Hadise-Ziya Öztürk Aile Sağlığı Merkezi açıldı

İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerine hayırsever Fatih Öztürk'ün yaptırdığı Hadise-Ziya Öztürk Aile Sağlığı Merkezi Mahmudiye'de hizmete başladı.

Yayın Tarihi: 20.01.2026 13:18
Güncelleme Tarihi: 20.01.2026 13:18

İnegöl Mahmudiye'ye Hadise-Ziya Öztürk Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Hadise-Ziya Öztürk Aile Sağlığı Merkezi Mahmudiye'de hizmete girdi

Mahmudiye Mahallesi'nde, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerinde hayırsever Fatih Öztürk tarafından yaptırılan Hadise-Ziya Öztürk Aile Sağlığı Merkezi hizmet vermeye başladı. Merkez, birinci basamak sağlık hizmetlerinin nüfus kriterine ulaşması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında açıldı.

Arazi, kapasite ve hizmet

Aile Sağlığı Merkezi, 215 metrekarelik arsa üzerinde inşa edildi. Merkez açılışta 2 hekim ile mahalle sakinlerine hizmet sunuyor; bina 5 hekim kapasitesine göre dizayn edildi. Tam kadroya ulaşıldığında merkezin yaklaşık 13.500 kişiye hizmet vereceği öngörülüyor.

Yetkililerin açıklamaları ve ziyaret

Merkezi ziyaret edenler arasında Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kavak ve hayırsever Fatih Öztürk yer aldı. Yapılan inceleme sırasında Başkan Alper Taban şunları söyledi:

"Bizler İnegöl Belediyesi olarak yerini tahsis etmiş olduk, hayırseverimiz Fatih Öztürk’te sağ olsun yapımını üstlendi. Kaymakamımızın ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün mihmandarlığında, muhtarımızın da destek ve katkılarıyla güzel bir imece çalışması yapıldı. Şu an 2 hekimimiz görev yapıyor ama 5 hekim kapasitesi var. Diğer hekimlerimizin de ataması yapıldığında burası mini bir hastane gibi hizmet veriyor olacak. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum"

Kaymakam Eren Arslan ise yatırımların Sağlık Bakanlığı hedeflerine uygun şekilde yürütüldüğünü belirterek şunları aktardı:

"Sağlık Bakanlığımızın birinci basamak sağlık hizmetlerinde hedeflemiş olduğu nüfus kriterine uygun şekilde ilçemizde de yatırımlarımızı yapıyoruz. Bu noktada belediyemizin bize çok ciddi katkıları oluyor arsa temini noktasında. İnegöl’ümüzde her zaman olduğu gibi hayırseverlerimiz bu alanda da bizi destekliyorlar. Birçok yatırımımız başladı, hizmete girdi. Yapımı süren var, yapımı planlanan var. Böylece Bakanlığımızın hedeflediği 2 bin 500 ortalama nüfusu birinci basamakta yakalamış olacağız. Bugün de Mahmudiye Mahallemizde kurulan Aile Sağlığı Merkezimizi ziyaret ederek vatandaşlarımıza hayırlı olsun demek istedik. Çok yerinde, doğru bir yatırım oldu. İnşallah hekim sayısı da atamalarla burada 5’e çıkacak. Hayırseverimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

Yetkililer, merkezdeki hekim sayısının önümüzdeki atamalarla artırılacağını ve merkezin bölge halkına kapsamlı birinci basamak sağlık hizmeti sağlamasının hedeflendiğini vurguladı.

MAHMUDİYE MAHALLESİNDE İNEGÖL BELEDİYESİ’NİN TAHSİS ETTİĞİ ARSA ÜZERİNDE HAYIRSEVER FATİH...

MAHMUDİYE MAHALLESİNDE İNEGÖL BELEDİYESİ’NİN TAHSİS ETTİĞİ ARSA ÜZERİNDE HAYIRSEVER FATİH ÖZTÜRK’ÜN YAPIMINI ÜSTLENDİĞİ HADİSE-ZİYA ÖZTÜRK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

MAHMUDİYE MAHALLESİNDE İNEGÖL BELEDİYESİ’NİN TAHSİS ETTİĞİ ARSA ÜZERİNDE HAYIRSEVER FATİH...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!