İnegöl'de ilk metrobüs hattı deneme sürüşü yapıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle, alternatif toplu ulaşım projeleri kapsamında İnegöl'de ilk metrobüs hattının deneme sürüşü gerçekleştirildi. Hat, İnegöl merkez ile Alanyurt bölgesini birbirine bağlamayı hedefliyor.
Test sürüşü ve katılımcılar
Test sürüşü sabah 09.00'da İnegöl Belediye Binası önünden başlayan bir tam tur şeklinde yapıldı. Deneme sürüşüne Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İnegöl Belediyesi meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili yöneticileri katıldı.
açıklamalar ve değerlendirme
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, amaçlarının İnegöl'de daha rahat ulaşımı sağlamak olduğunu belirterek, "Bu metrobüsle İnegöl’deki hemşerilerimize daha hızlı, daha konforlu ve daha güvenli ulaşım sağlamak. Bu manada amacımız İnegöl’ü metrobüsle buluşturmak. Şu anda da bunun çalışmasını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise denemenin olumlu geçtiğini vurguladı: "Şehrimiz büyüyor, nüfusumuz artıyor. Bugün 306 bin olan nüfusumuz yaklaşık 10 yıllık projeksiyonda 500 binlere doğru ilerliyor. Ana omurga üzerinde gidip gelen, daha hızlı ve seri çalışan ve paylaşımlı yol olarak kullanılabilecek bir metrobüs denemesi gerçekleştirdik. Hat üzerinde bugünkü deneme gayet olumluydu. Arkadaşlarımız gerekli iyileştirmeleri de yaparak süreci iyileştirecekler."
Yetkililer, test sürüşü sonuçlarına göre hat ve işletme koşullarında gerekli iyileştirmelerin yapılacağını belirtti ve projenin İnegöl için faydalı olacağına inandıklarını kaydetti.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İNEGÖL BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE ALTERNATİF TOPLU ULAŞIM PROJELERİ KAPSAMINDA İNEGÖL’DE İLK METROBÜS HATTININ DENEME SÜRÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. METROBÜS HATTI İNEGÖL MERKEZ İLE ALANYURT BÖLGESİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK.