İnegöl’de Engelsiz Yaşam Merkezi’nden kaçan 15 yaşındaki Yiğit Dağ için geniş çaplı arama sürüyor
Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Yeniceköy Mahallesi'nde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezinde bakım altında olan zihinsel engelli 15 yaşındaki Yiğit Dağ, bugün saat 18.00 sıralarında merkezden kaçtı. Kurum yetkilileri çevrede arama yaptı ancak genç bulunamadı; durum Jandarma komutanlığı ekiplerine bildirildi.
Arama çalışmaları ve yöntemler
Jandarma komutanlığı nezaretinde, AFAD, İNDAK ve ANDA arama kurtarma ekipleri kırsal kesimde ve yollarda geniş çaplı arama yürütüyor. Yaklaşık 100 kişilik arama kurtarma ekibi görev alırken, ekipler termal dron ile havadan tarama gerçekleştiriyor ve aramalara eğitimli köpekler de katılıyor.
Aramalar şu anda yaklaşık 5 saattir devam ediyor ve çalışmalar kırsal arazi ile ulaşım yollarına odaklanmış durumda.
BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDEKİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ'NDEN KAÇAN 15 YAŞINDAKİ ENGELLİ GENÇ HER YERDE ARANIYOR. 100 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİPLERİ TARLALIK ALANLARDA ARAMA YAPIYOR. İNEGÖL'ÜN KIRSAL YENİCEKÖY MAHALLESİNDEKİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE BAKIMI ÜSTLENİLEN ZİHİNSEL ENGELLİ 15 YAŞINDAKİ YİĞİT DAĞ, BUGÜN SAAT 18.00 SIRALARINDA MERKEZDEN KAÇTI. KURUM YETKİLİLERİ ÇEVREDE ENGELLİ ÇOCUĞU ARADILAR AMA BAŞARILI OLAMADILAR. DURUM JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİNE HABER VERİLDİ.