İnegöl'de 'dur' ihtarına uymayan alkollü sürücü 10 km kovalamacanın ardından yakalandı, 360 bin TL ceza

İnegöl'de yunus timlerinin 'dur' ihtarına uymayan alkollü sürücü 10 km kovalamacanın ardından yakalandı; sürücüye toplam 360 bin TL ceza kesildi, araç 90 gün men edildi.

Yayın Tarihi: 01.04.2026 09:41
Güncelleme Tarihi: 01.04.2026 09:46

İnegöl'de 'dur' ihtarına uymayan alkollü sürücü 10 km kovalamacanın ardından yakalandı, 360 bin TL ceza

İnegöl'de 'dur' ihtarına uymayan alkollü sürücü 10 km kovalamaca sonrası yakalandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, yunus timlerinin "dur" ihtarına uymayan bir sürücünün 10 kilometre süren kovalamacanın ardından yakalanması ve sonrasındaki işlemler, amatör kamera kayıtlarına yansıdı.

Olayın detayları

Mesudiye Mahallesi'nde devriye görevi yapan İnegöl Emniyet Müdürlüğü yunus timleri, durumundan şüphelendikleri 34 DD 4478 plakalı aracı durdurmak istedi. Sürücünün ihtara uymayarak hızla kaçması üzerine ekipler takibe başladı ve yaklaşık 10 kilometre süren bir kovalamaca yaşandı.

Kovalamaca sırasında sürücünün birçok trafik kuralını ihlal ettiği, ekiplerin yolu kesmesiyle araç durdurulduğunda sürücünün araçtan inerken dengesini kaybedip yüzünden yaralandığı belirtildi. Yapılan alkol kontrolünde sürücünün 0.93 promil alkollü olduğu tespit edildi. Yaralanan sürücü Münür B. (46), olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Uygulanan cezalar ve idari işlemler

Sürücüye aşağıdaki idari para cezaları uygulandı: dur ihtarına uymamaktan 200.000 TL, tehlikeli şerit değiştirmekten (makas atma) 90.000 TL, kırmızı ışık ihlalinden 5.000 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 40.000 TL ve alkollü araç kullanmaktan 25.000 TL. Toplam ceza tutarı 360.000 TL olarak kaydedildi. Ayrıca araç 90 gün süreyle trafikten men edildi.

Soruşturma ve değerlendirme

Olayla ilgili polis ekiplerinin tahkikat başlattığı bildirildi. Kayıtlara geçen kovalamaca ve uygulanan ağır idari para cezaları, trafik güvenliği ve emniyet müdahalelerinin sonuçlarına ilişkin somut bir örnek oluşturuyor. Olayın amatör kamerayla kaydedilmiş olması da yaşanan süreci belgeleyen görsel bir kanıt sağladı.

Not: Olayla ilgili idari işlem ve adli süreç yetkili kurumlar tarafından yürütülmektedir.

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE POLİSİN 'DUR' İHTARINA UYMAYAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ, 10 KİLOMETRE SÜREN...

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE POLİSİN 'DUR' İHTARINA UYMAYAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ, 10 KİLOMETRE SÜREN KOVALAMACANIN ARDINDAN YAKALANDI.

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE POLİSİN 'DUR' İHTARINA UYMAYAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜ, 10 KİLOMETRE SÜREN...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.