Bist 100
10.895,25 1%
DOLAR
32,19 0,01%
EURO
34,96 -0,11%
ALTIN
2.492,26 -0,23%

İmamoğlu ve Özel işçi ve sendikalarla buluştu! Saraçhane'den Taksim'e yürüyüş başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane’ye vardı.

Yayın Tarihi: 01.05.2024 10:22
Güncelleme Tarihi: 01.05.2024 10:22

İmamoğlu ve Özel işçi ve sendikalarla buluştu! Saraçhane'den Taksim'e yürüyüş başladı

İşçi grupları ve sendikalar ile bir araya gelen Özgür Özel ile İmamoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile defalarca görüşme yaptığını aktardı. Yerlikaya’nın özveriyle Taksim’deki yasakların kaldırılması için orta yolu bulmaya çalıştığını belirten Özel, yine de her aşamada Taksim yolunun tıkandığını belirtti. Ayrıca “bazılarının” Taksim’i kendi egemenlik sancağı olarak gördüğünü ifade etti. 

Bugün Taksim hakkında yaşananların iktidarın özgüvensiz oluşunu gösterdiğini ifade eden Özel, sendikalarla CHP’nin birleşerek yola çıkmasının önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekti. Örgüt ve belediyenin gayret gösterdiğini ifade eden Özel, iktidarın egemenliğinin polise dayalı olduğunu ve demokratik devletlerde buna ihtiyaç duyulmadığını söyledi. Ayrıca bu durumda ülkenin polis devletine çevriliyor olduğuna da dikkat çekti. 

Öte yandan Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’nin sürekli zor anlara şahitlik ettiği ve bugün de 1 Mayıs’ta işçilerin Taksim’de olma arzusunun simgesi olduğunu ifade etti. Saraçhane’nin hem kendisi hem de işçiler için önemli bir konuma evrildiğini kaydeden İmamoğlu, 1 Mayıs şölenine Taksim’de kavuşmayı temenni etti.