Bist 100
10.474,55 1%
DOLAR
32,28 0,02%
EURO
35,1 0,03%
ALTIN
2.464,87 0,45%

İmamoğlu, seçim süreçlerindeki tutarlılıksızlıkları eleştirdi: "Demokrasiye sığmaz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan bazı tutarsızlıklara ve ilçe seçim sonuçlarına yapılan müdahalelere tepki gösterdi. Özellikle Gaziosmanpaşa'da CHP'nin kazanmasının ardından tüm oyların yeniden sayılmasına karar verilmesi ve Ümraniye için aynı talebin reddedilmesi İmamoğlu'nun sert tepkisine yol açtı.

Yayın Tarihi: 02.04.2024 22:01
Güncelleme Tarihi: 02.04.2024 22:01

İmamoğlu, seçim süreçlerindeki tutarlılıksızlıkları eleştirdi: "Demokrasiye sığmaz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son yerel seçim süreçlerinde yaşanan tutarsızlıklara sert tepki gösterdi. Özellikle Gaziosmanpaşa'da CHP'nin zafer kazanmasının ardından tüm oyların yeniden sayılmasına karar verilmesi ve aynı talebin Ümraniye için reddedilmesine tepki gösterdi.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50'nin üzerinde oy alarak yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaşanan süreci eleştirdi. CHP'nin Gaziosmanpaşa'da %40.45 oy oranıyla zafer kazanmasına rağmen, oyların yeniden sayılmasının kararlaştırılması ve benzer taleplerin diğer ilçelerde farklı şekilde değerlendirilmesi, İmamoğlu'nun sert tepkisine neden oldu. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için henüz bir karar alınmaması ise sürecin belirsizliğini arttırdı.

"AK Parti Kazanınca Ret, CHP Kazanınca 'Tekrar Sayalım'"

İmamoğlu, yaşananları "İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar," şeklinde değerlendirerek demokrasi ve adalet açısından eleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) yaşananlara seyirci kalmamaya çağırdı.

seçim