imamın 26 yıllık ödüllendirme geleneği çocukları derinden etkiliyor
Mersin'in Erdemli ilçesi Kocahasanlı Mahallesi Yeni Camii'nin imam hatibi Ali Köse, 26 yıldır yaz Kur'an kurslarına gelen çocukları ödüllendirerek gelenek haline getirdiği programla gençlerin ilgisini çekiyor. Hayırseverlerin ve esnafın desteğiyle sürdürülen uygulama, hem öğrenimi teşvik ediyor hem de ailelerin kurslara katılımını artırıyor.
ödüllerin kapsamı ve dağıtımı:
Ali Köse, bu yılki ödül paketinin ayrıntılarını paylaştı: 7 bisiklet, 12 gram altın, 30 para ödülü ve 90'ın üzerinde öğrenciye dağıtılan çeşitli hediyeler verildiğini belirtti. Köse, uygulamanın 26 yıldır devam ettiğini vurgulayarak, "Bizim için gerçekten mutlu, onur verici bir durum. Tabii bu yaz sıcağında ailelerimizin de desteği çok yoğun. Bu yıl 7 bisikletimiz, 12 gram altınımız, 30 tane de para ödülümüz var. 90’ın üzerinde öğrencimize yine ayrıca hediyelerimiz var. Tüm öğrencilerimiz hediyelerini alıyor" dedi.
eğitim süreci ve sonuçları:
Yaz kurslarında yaklaşık 1,5 aylık bir süre içinde din, diyanet ve ahlaki değerler eğitimi veriliyor. Köse, beş öğretmenle birlikte yürütülen eğitimin sonuçlarına dair şunları söyledi: "5 tane hoca arkadaşımızla birlikte bu eğitimi verdik. Buradan hoca arkadaşlarımıza da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. 50’nin üzerinde Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencimiz oldu. Bunların içinde de üstün başarılı olup Yasin ve çeşitli sureler ezberleyen öğrencilerimiz oldu. Onların arasında da yüksek puanı olanlara da çeşitli hediyelerimiz oldu. Öğrencilerimize bu bir doping, bir gayret vermesine vesile oluyor."
Ödül alan öğrencilerden bazıları duygu ve deneyimlerini paylaştı. 11 yaşındaki Ümitcan Kulu, "Kur’an’a geçtim, çok güzel ve emeğimin karşılığında bisiklet aldım. Ali hocaya çok teşekkür ederim beni Kur’an’a geçirdiği ve bana bu bisikleti kazandırdığı için" diye konuştu. Öğrencilerden Fatma Uçar, "İlk başladığımızda cüzdeydim, sonra Kur’an’a geçtim. Sınavlara çok çalıştım. Bisiklet kazandım, çok heyecanlıyım" derken, Narin Yazgan da "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok çalıştım bu hediyeyi almak için. Bütün camilerde bu uygulamanın yapılmasını istiyorum. Çocukları buraya gelmeye teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.
26 yıldır devam eden ödüllendirme geleneği, hem yerel toplumda dayanışmayı güçlendiriyor hem de çocukların yaz döneminde cami ve kurslara katılımını artıran sürdürülebilir bir model haline geliyor. Program, yerel esnaf ve hayırseverlerin katkılarıyla yürütülmeye devam ediyor.
İmamın gönüllere dokunan geleneği: 26 yıldır çocukları ödüllendiriyor