İlhan Palut: galibiyeti işaret eden maçı berabere bile bitiremedik

İlhan Palut, Konyaspor'un Kocaelispor karşısında önde olduğu maçta 10 kişi kalma ve değişiklik aksaması nedeniyle berabere bile bitiremediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 29.08.2026 22:04
Güncelleme Tarihi: 29.08.2026 22:15

İlhan Palut: galibiyeti işaret eden maçı berabere bile bitiremedik

İlhan Palut: galibiyeti işaret eden maçı berabere bile bitiremedik

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında konuk ettiği Kocaelispor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından konuşan teknik direktör İlhan Palut, önde oldukları ve kontrolü ellerinde tuttukları bir karşılaşmayı bile berabere kapatamadıklarını vurguladı. Palut, takımın ilk iki maçının iyi geçmediğini, bu karşılaşmada ise hem oyun hem mücadele anlamında pozitif bir görüntüye sahip olduklarını belirtti.

maçın akışı ve kırmızı kart anı:

Palut, ilk yarının kendi adlarına rahat geçtiğini, takımın daha çok rakip yarı sahada görünerek golünü bulduğunu ifade etti. İkinci yarıya ise skoru arttırıp maçı kazanmaya yönelik bir planla çıktıklarını anlattı. Ancak planların maç içinde beklenmedik şekilde tersine döndüğünü söyleyerek, "Evet, 1-0 öndeyken 10 kişi kaldık" dedi. Bu dakikalarda takımın bir süreyi iyi götürdüğünü, defansa hemen çekilip gömülmek istemediğini aktardı.

Palut, sahada yapılmak istenen değişikliklerden birinin Rayan'ı oyuna alıp 5'li savunmaya dönmek olduğunu, fakat bu değişikliğin gerçekleşememesiyle tam o anda golü yediklerini belirtti. Bu bölüm sonrası maçın dengelerinin Kocaelispor lehine değiştiğini ve kritik bir anda gelen golün takımı olumsuz etkilediğini söyledi.

palut'un sorumluluğu ve çözüm arayışı:

Maç sonu değerlendirmesinde Kocaelispor'u galibiyetleri için tebrik eden Palut, takımın bir kişi eksik olmasına rağmen ikinci yarıda efor sarf ettiğini fakat bu 2-1'i çevirecek dinamizmin sahada olmadığını ifade etti. Konuşmasında "sorumluluk bende" ifadelerini kullanan teknik adam, kötü başlayan süreci önce nötre sonra pozitife çevirmek için bütün gücüyle çalışacağını, ancak bir futbol adamı olarak zaman sıkıntısını da açıkça gördüğünü belirtti.

Palut sözlerini, denemeye devam edeceğini ve elinden geleni yapacağını söyleyerek tamamladı: "Denemeye devam edeceğim."

KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ İLHAN PALUT, "İLK İKİ MAÇ İYİ GEÇMEMİŞTİ. BUGÜN BURADA HEM DAHA İYİ...

KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ İLHAN PALUT, "İLK İKİ MAÇ İYİ GEÇMEMİŞTİ. BUGÜN BURADA HEM DAHA İYİ OYUN, DAHA İYİ MÜCADELE HEM DE PUAN BUNUN PARALELİNDE PUANLAR KAZANMAK İSTİYORDUK. MAÇA BAKTIĞINIZ ZAMAN İLK YARI BİZİM ADIMIZA POZİTİF GEÇTİ, RAHAT BİR OYUNDU" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.