Ilgaz'da çıkan yangın üç evi küle çevirdi, hayvanlar telef oldu

Ilgaz'da çıkan yangında üç ev kullanılamaz hale geldi; 1 inek, 1 buzağı ve 4 kedi telef oldu, itfaiye ekipleri söndürme ve soğutma çalışmalarını tamamladı.

Yayın Tarihi: 19.08.2026 22:57
Güncelleme Tarihi: 19.08.2026 23:01

Ilgaz'da çıkan yangın üç evi küle çevirdi, hayvanlar telef oldu

yangının yayılması ve ilk müdahale:

Olay, akşam saatlerinde Ilgaz ilçesi Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir evde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler çevrede bulunan iki eve daha sıçradı.

Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi ve söndürme çalışmaları başlatıldı.

zarar tespiti ve soğutma çalışmaları:

İtfaiye müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 3 ev kullanılmaz hale geldi, 1 inek, 1 buzağı ve 4 kedi telef oldu. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını tamamladı.

Yangınla ilgili olarak mahalle sakini Ercan İmay şunları söyledi: "Mahallede bir evde başlayan yangın, diğer yapılara da sıçradı. Üç yapı kullanılamaz hale geldi, 1 inek, 1 buzağı ve 4 adet kedi telef oldu. Merkez ve çevre ilçelerden gelen ekiplerin sayesinde yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz".

Olayla ilgili soruşturma ve inceleme başlatıldı.

3 EVİN YANDIĞI, 2 İNEK VE 4 KEDİNİN TELEF OLDUĞU YANGINDA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

3 EVİN YANDIĞI, 2 İNEK VE 4 KEDİNİN TELEF OLDUĞU YANGINDA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.