İki Türk havalimanı ACI World onur listesine girdi

Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes, ACI World Genel Direktörü Mükemmellik Onur Listesi'ne giren Türkiye'deki ilk iki havalimanı olarak ödül aldı.

Yayın Tarihi: 03.09.2026 16:32
Güncelleme Tarihi: 03.09.2026 16:32

İki Türk havalimanı ACI World onur listesine girdi

TAV işletmeciliğindeki havalimanları uluslararası düzeyde tanındı:

Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanları, Dünya Havalimanları Konseyi (ACI World) tarafından hazırlanan Genel Direktörü Mükemmellik Onur Listesine girerek Türkiye’den listeye dahil olan ilk iki tesis oldu. Ödül töreni, ACI World Müşteri Deneyimi Zirvesi kapsamında İstanbul’da gerçekleştirildi.

TAV Havalimanları tarafından işletilen dört havaalanı—Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Tiflis ve Üsküp—bu yıl ACI World Havalimanı Hizmet Kalitesi (ASQ) Müşteri Deneyimi Ödülleri’nden başarıyla döndü. İzmir ve Ankara, son 10 yıldaki düzenli performansları sayesinde onur listesine kalıcı yer edindi; listede dünya genelinden toplam 99 havalimanı bulunuyor.

ödül töreni ve onur listesi:

Tören İstanbul’da yapılırken, ACI World değerlendirmeleri yolcu memnuniyeti, işletme süreçleri ve hizmet kalitesi kriterlerine dayanıyor. İzmir ve Ankara’nın onur listesine girmesi, iki tesisin yalnızca tek seferlik başarı değil, yıllara yayılan tutarlı hizmet kalitesi gösterdiğine işaret ediyor. Bu sonuç, havalimanlarının yolcu deneyimini geliştirmeye yönelik uzun dönemli yatırımlarının meyvesi olarak değerlendiriliyor.

ödüllerin dağılımı:

Ankara Esenboğa Havalimanı, Avrupa’da 5-15 milyon yolcu kategorisinde en iyi giden yolcu deneyimi ve en keyifli havalimanı ödüllerine layık görüldü. İzmir Adnan Menderes Havalimanı ise aynı kategori kapsamında en iyi giden yolcu deneyiminin yanı sıra en kolay havalimanı yolculuğu, en keyifli havalimanı ve en temiz havalimanı kategorilerinde ödül aldı.

Tiflis Havalimanı, Avrupa’da 2-5 milyon yolcu kategorisinde en iyi giden yolcu deneyimi başta olmak üzere en adanmış personele sahip havalimanı, en kolay havalimanı yolculuğu, en keyifli havalimanı ve en temiz havalimanı ödüllerini kazandı. Üsküp Havalimanı da Avrupa’da en kolay havalimanı yolculuğu kategorisinde başarılı bulunan tesisler arasında yer aldı.

“TAV Havalimanları olarak sekiz ülkede işlettiğimiz 15 havalimanında, yolcuların değişen ihtiyaç ve beklentilerini yakından izleyerek en iyi seyahat deneyimini sunmak için çalışıyoruz. Servis şirketlerimizle birlikte yolcu deneyiminin her adımında hizmet veriyoruz. Bu yıl Türkiye’de ve yurtdışında işlettiğimiz dört havalimanı ödüllendirildi. Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes’in gösterdiği uzun dönemli başarıdan ve onur listesine girmesinden ayrıca mutluluk duyduk. Bu başarıda emeği bulunan çalışanlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sonuç olarak, ödüller Türkiye’deki havalimanı işletmeciliğinin uluslararası değerlendirmelerde karşılık bulduğunu ve yolcu odaklı hizmet anlayışının somut başarılarla tescillendiğini gösteriyor.

ÖDÜL TÖRENİ

ÖDÜL TÖRENİ

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.