İİT ve Arap Birliği Toplantısı Tüm Yönleriyle Ele Alındı
Son günlerde Gazze'deki çatışmaların derinleşmesi üzerine, Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama gerçekleştirildi. Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu toplantısında, bölgedeki durumu değerlendiren bakanlık, İsrail'in uyguladığı saldırıların durdurulması gerektiğinde ısrar etti.
Endişe Verici Durum
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, toplantıda yürütülen görüşmeler sırasında, "Gazze'de devam eden soykırımın yanı sıra Batı Şeria'da Filistinlileri hedef alan yerleşimci şiddeti ve İsrail ordusunun saldırıları endişe verici boyutlardadır." ifadelerini kullandı. Bakanlık açıklamasında, bölgenin istikrarını tehdit eden bu saldırıların son bulması için uluslararası camianın harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.
İki Devletli Çözüm Çağrısı
Aynı açıklama içerisinde, İİT ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu’nun, Filistin'de kalıcı barışın sağlanması amacıyla iki devletli çözümün hayata geçirilmesi sürecinin hızlandırılacağı belirtildi. Bu kapsamda, Filistin'in daha fazla ülke tarafından tanınması ve Birleşmiş Milletler'e tam üyelik çalışmaları için de adımlar atılması gerektiği ifade edildi.
Sonuç olarak, uluslararası toplumun bu konuda daha aktif bir rol üstlenmesi ve Gazze'deki insani durumu iyileştirmek için adım atması bekleniyor.