Iğdır'ın gizli renkleri: Tuzluca'nın gökkuşağı tepeleri ziyaretçileri büyülüyor

Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki Gökkuşağı Tepeleri, milyonlarca yıllık tortul katmanları ve canlı renkleriyle yerli ve yabancı doğa ile fotoğraf tutkunlarını cezbediyor.

Yayın Tarihi: 14.08.2026 11:10
Güncelleme Tarihi: 14.08.2026 11:12

Iğdır'ın gizli renkleri: Tuzluca'nın gökkuşağı tepeleri ziyaretçileri büyülüyor

Iğdır'ın gökkuşağı tepeleri doğaseverlerin odağında

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde yer alan Gökkuşağı Tepeleri, milyonlarca yıllık tortul kayaçların birikmesiyle oluşmuş ve kırmızı, kahverengi, boz ile sarı tonlarının zengin bir paletini oluşturuyor. Bölge, özellikle gün ışığının farklı açılarda yarattığı renk değişimleriyle fotoğraf tutkunlarının ve doğa meraklılarının uğrak noktası haline geldi.

jeolojisi ve renklerin kaynağı:

Tepelerin katmanlı yapısı, milyonlarca yıllık birikimlerin görsel bir izdüşümünü sunuyor. Toprak ve kaya dokusundaki mineral farklılıkları, ışıkla birleştiğinde kırmızıdan sarıya, kahverengiden boza uzanan tonların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu görsel çeşitlilik, bölgenin hem bilimsel hem de estetik açıdan dikkat çekmesini sağlıyor.

ziyaretçi deneyimleri ve fotoğrafçılık:

Bölgeyi gezen yerli ve yabancı ziyaretçiler, gördükleri manzara karşısında etkilendiklerini söylüyor. Azerbaycan'dan gelen Fira Jalilova, "Iğdır’a ilk defa geldim. Buraya gelmeden önce gerçekten çok güzel anlatmışlardı... Kendi kendime, 'Kanyonlara gitmeye gerek yok, Türkiye’de, Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde böyle muhteşem bir doğa harikası var' dedim" ifadeleriyle izlenimlerini paylaştı. Ziyaretçiler ışığın ve gölgenin oyununu izleyerek, fotoğraf ve video ile bu benzersiz dokuyu kayıt altına almaya çalışıyor.

Gökkuşağı Tepeleri, Iğdır’ın doğal zenginlikleri arasında öne çıkan bir değer olarak kent turizmine katkı sağlıyor. Her mevsim farklı bir görünüm sunan tepeler, sanatçılara, fotoğrafçılara ve doğa tutkunlarına ilham vermeyi sürdürüyor. Bölge, hem görsel çeşitliliği hem de yerel tanıtım açısından önemli bir potansiyel taşıyor.

IĞDIR’IN GÖKKUŞAĞI TEPELERİ DOĞASEVERLERİN UĞRAK NOKTASI OLMAYA DEVAM EDİYOR

IĞDIR’IN GÖKKUŞAĞI TEPELERİ DOĞASEVERLERİN UĞRAK NOKTASI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.