DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.772.640,96 -0,14%

Iğdır FK 1-1 Sivasspor: Üzülmez ve Altıparmak maç değerlendirmesi

Trendyol 1. Lig 18. haftasında Iğdır FK sahasında Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı; teknik direktörler maçın kritik noktalarını ve devre arası planlarını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 20.12.2025 17:51
Güncelleme Tarihi: 20.12.2025 18:50

Iğdır FK 1-1 Sivasspor: Üzülmez ve Altıparmak maç değerlendirmesi

Iğdır FK - Sivasspor: 1-1

Trendyol 1. Lig'in 18. haftasında Iğdır FK, sahasında Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörleri maçın kritik anlarını ve eksikleri değerlendirdi.

Iğdır FK Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez

Üzülmez, maç boyunca takımının oyuna yüklenmesine rağmen pozisyonları değerlendirme konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Teknik direktörün sözleri arasında "İstatistiklere baktığınız zaman 24, 25’e yakın gol pozisyonumuz var. 10, 12’ye yakın attığımız korner, rakibin korneri yok." vurgusu öne çıktı.

Üzülmez, maç başlangıcında yedikleri basit golün oyunun seyrini etkilediğini ifade ederek, oyuncularının saha içindeki emeğine teşekkür etti. Ayrıca "Eksiklerimiz var. Devre arası geldi, devre arasında da bu eksiklerimizi en iyi şekilde gidermemiz gerekiyor" diyerek devre arasında yapılacak çalışmalara ve takviye ihtiyacına işaret etti.

Sivasspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak

Altıparmak, deplasmanın zorluklarına dikkat çekerek alınan bir puanın kağıt üzerinde olumlu olduğunu ancak maçın genelinde rakiplerinin güçlü bir performans sergilediğini söyledi. Teknik direktör, "Belki de ligin en zor deplasmanından biriydi." ifadesini kullandı.

Altıparmak ayrıca maçın ilk yarısında sol taraftan ve defans arkası paslarla etkili olduklarını, öne geçtiklerini ancak değerlendiremedikleri pozisyonların olduğunu belirtti. Yedikleri golden sonra rakibin daha fazla üstlerine geldiğini vurgulayan Altıparmak, "Bizim için her puan çok önemli." diyerek oyuncularını kutladı ve ligin ilk yarısının sonuna kadar sürecek hazırlık ve değerlendirmelere dikkat çekti.

Genel değerlendirme: Her iki teknik direktör de maçın dönüm noktalarını, pozisyon değerlendirme sorunlarını ve devre arası planlarının önemini vurguladı. Iğdır FK, sayı ve pozisyon ağırlığına rağmen fırsatları değerlendirme konusunda çalışacak; Sivasspor ise deplasmandan bir puanla ayrılarak sezonun ilk yarısını tamamlamaya hazırlanıyor.

IĞDIR FK TEKNİK DİREKTÖRÜ İBRAHİM ÜZÜLMEZ

IĞDIR FK TEKNİK DİREKTÖRÜ İBRAHİM ÜZÜLMEZ

SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ MEHMET ALTIPARMAK

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.