Iğdır'da okuma yazmayı yeni öğrenen ilkokul 1. sınıf öğrencileri, "İlk Mektubum Mehmetçiğe" projesi kapsamında askerler için anlamlı mektuplar yazdı.
Bu özel proje, Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştiriliyor ve çocukların vatan ve millet sevgisiyle kaynaşmasını hedefliyor. Aynı zamanda mektuplaşma alışkanlığının yeniden canlanmasını sağlıyor.
Iğdır'a bağlı Özdemir Köyü İlkokulu'nda okuyan öğrenciler, ilk kez mektup yazarak bu projeye katıldılar. Okullarına gelen 5. Hudut Tugay Komutanlığı personelinin getirdiği hediyelerle mutlu olan çocuklar, askerlerle birlikte boyama etkinliği gerçekleştirdikten sonra, Mehmetçiğe yazdıkları mektupları teslim ettiler.
Mektupların ulaştırılacağı askerler, öğrencilere cevaben mektup gönderecek. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada okuma ve yazmanın önemine vurgu yaparak, "Siz öğrenmiş olduğunuz ilk kelimeleri, ilk cümleleri Mehmetçiğe yazdınız. Mektup uzakta olana yazılır; sevdiklerinize, anneye, babaya yazılır," ifadelerini kullandı.
Iğdır'da okuma yazmayı yeni öğrenen ilkokul 1. sınıf öğrencileri "İlk Mektubum Mehmetçiğe" projesi kapsamında askerlere mektup yazdı.
Iğdır'da okuma yazmayı yeni öğrenen ilkokul 1. sınıf öğrencileri "İlk Mektubum Mehmetçiğe" projesi kapsamında askerlere mektup yazdı.