Iğdır'da Karpuz Hasadı Coşkuyla Yapıldı
Iğdır'da bu yıl karpuzun dördüncü hasadı, büyük bir katılımla düzenlenen Tarla Günü etkinliği ile gerçekleştirildi.
Verimli Tarım Arazileri
İğdır'ın coğrafi yapısı ve iklim koşulları, birçok sebze ve meyve türünün yetişmesine olanak tanıyor. Bu yıl, 10 bin dekar alanda yaklaşık 40 bin ton karpuz üretimi gerçekleşti.
Çiftçilerin Geçim Kaynağı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle, Iğdır Ovası'nda yapılan karpuz üretimi, yerel çiftçiler için önemli bir geçim kaynağı oluşturuyor.
Etkinlikte Dolu Dolu Bir Gün
Karpuz hasadı nedeniyle Oba köyündeki tarım arazilerinde düzenlenen etkinliğe, Iğdır Valisi Ercan Turan, Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş, üreticiler ve yerel esnaflar katıldı.
Vali Turan'ın Açıklamaları
Vali Turan, burada yaptığı açıklamalarda, "Iğdır'ın verimli topraklarında bu yıl dördüncü kez hasat yapıyor olmamız güzel bir gelişme. Bu yıl halkımız, uygun fiyatlarla bol bol karpuz yiyor," şeklinde konuştu.
Üreticilerin Memnuniyeti
Üretici Alican Açkan, "Bu yıl bilinçli tarım uygulamalarıyla karpuzdan iyi gelir elde ettik. Ürünlerimizi Rize, Trabzon, Artvin gibi pek çok şehre gönderiyoruz," dedi. Diğer bir çiftçi Mehmet Alcan ise, "Tarımsal ürünler yetiştirerek ülkemize faydalı olmak amacındayım. Farklı yetiştirme teknikleriyle bereketli bir hasat yaptık," ifadelerini kullandı.
Iğdır'da üretilen karpuzun bu yıl dördüncü hasadı, düzenlenen Tarla Günü etkinliğiyle gerçekleştirildi.
Iğdır'da üretilen karpuzun bu yıl dördüncü hasadı, düzenlenen Tarla Günü etkinliğiyle gerçekleştirildi.
Iğdır'da üretilen karpuzun bu yıl dördüncü hasadı, düzenlenen Tarla Günü etkinliğiyle gerçekleştirildi.
Iğdır'da üretilen karpuzun bu yıl dördüncü hasadı, düzenlenen Tarla Günü etkinliğiyle gerçekleştirildi.