Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İftardan kalan pideyi sahurda yiyen yandı! Nedenine inanamayacaksınız

İftarda tüketilmeyen pide genellikle sahurda da tüketilir. Ancak bunun sağlık açısından olumsuz sonuçları vardır. İşte sahurda iftardan kalan pideyi yemenin zararları.

Yayın Tarihi: 19.03.2024 14:24
Güncelleme Tarihi: 19.03.2024 14:24

İftardan kalan pideyi sahurda yiyen yandı! Nedenine inanamayacaksınız

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahurda yenen tüm besinler büyük önem taşımaktadır. Ramazan sofranızı süsleyen, sıcacık lezzetleriyle damaklarınızı şenlendiren ramazan pidesi, ramazan ayının vazgeçilmezidir. İftarda yenilen ramazan pidesi genellikle sahurda tüketilmediği takdirde kaldırılır. Fakat, sahurda ramazan pidesi yemek bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Peki sahurda iftardan kalan pideyi yerseniz ne olur? İşte cevabı..

Sahur'da Pide Yemeyin!

İftardan kalan pideyi sahurda yiyen yandı

İftar ve sahur yemeklerinde yağ, tuz ve karbonhidrat açısından zengin besinlerin aşırı tüketimi birçok sağlık sorununa yol açabilir. Örneğin iftarda yenen bazlama gibi unlu mamuller fazla olduğu için genellikle sahurda tüketiliyor. Ancak pide ekmeği gibi yiyeceklerin glisemik indeksi yüksektir.

Bu, kan şekeri seviyelerinin hızla yükselmesine ve ardından hızla düşmesine neden olur. Bu, açlığınızı hızla geri getirecek ve sizi sahurda daha fazla yemeye teşvik edecektir.

Diğer taraftan; sahurda doğru ve dengeli beslenmenin sürdürülmesi de oldukça önemlidir. Simit, milföy, sahur gibi hamur işlerini yemek her ne kadar eğlenceli görünse de gün içinde sıkıntı yaşamamak için bu yiyecekleri tüketmekten kaçınmak en doğrusu. Sağlıklı bir oruç tutmak için bu tür besinleri tüketirken dikkatli olmanız gerekir.