İstanbul’da dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir otomobil sürücüsü ile İETT otobüsü şoförü arasında yol verme nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine otomobilden inen bir kişi, elindeki bıçakla otobüse saldırmaya başladı. Otobüsün camlarını kırarak şoförü tehdit eden saldırgan, ardından da lastiklerini patlatmaya çalıştı. Olay sırasında otobüste bulunan yolcular panik yaşadı.
Olay, O-3 Avrupa Otoyolu Bahçeşehir yönünde seyir halinde olan E-59 numaralı İETT otobüsünde yaşandı.
İddiaya göre, otomobilin içinde bulunanlar ile otobüs şoförü arasında yol verme nedeniyle sözlü atışma oldu. Bunun üzerine otomobilden inen S.A. isimli kişi, bıçakla otobüse doğru koştu. Önce camlara vurarak tekmeleyen saldırgan, daha sonra lastikleri bıçakladı. Otobüsün ön tarafına gelerek şoförün yanındaki cama da bıçakla vuran S.A., eliyle işaret ederek şoförün dışarı çıkmasını istedi.
Otobüs şoförü ise trafik yoğunluğundan dolayı ilerleyemediği için saldırıya maruz kaldığını söyledi.
Şoför, yolculara “Ben araç kullanırken telefonla konuşamıyorum, polisi arayıp plakalarının fotoğraflarını çeker misiniz” diye seslendi. Bu sırada otobüste bulunan yolcular korku dolu anlar yaşadı.
Saldırının ardından S.A., Bağcılar Göztepe Mahallesi yol ayrımına geldiğinde tekrar otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Ancak o anlar otobüsün güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Olayla ilgili İBB ve polis ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, plakası tespit edilen otomobil sürücüsünün A.A., bıçaklı saldırganın ise S.A. olduğunu belirledi. Yapılan operasyonla A.A. ve S.A. yakalanarak gözaltına alındı.
Polis merkezine götürülen zanlılardan A.A.'ya tehdit ve hakaret suçlarından işlem yapıldığı, S.A.'nın ise “Mala zarar verme”, “kasten yaralamaya teşebbüs”, “tehdit ve hakaret” suçlarından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.