İdlib'de Devrimin 14. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

İdlib'de, Suriye devriminin 14. yılı etkinliklerle kutlandı. Vatandaşlar, devrim bayraklarıyla sokaklara döküldü.

Yayın Tarihi: 15.03.2025 21:31
Güncelleme Tarihi: 15.03.2025 21:31

İdlib'de Devrimin 14. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde, devrimin başlamasının 14. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı. Devrik Baas rejimine karşı halkın başlattığı devrim, birçok ilde çeşitli organizasyonlarla anılıyor.

İdlib'in kırsal bölgelerinden kent merkezine gelen yüzlerce kişi, kutlamalara katıldı. Eylemciler, devrim bayrakları taşıyarak çeşitli sloganlar attılar. Neval Ruval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkına yönelik 50 yıllık zulüm ve istibdatın sona erdiğini vurguladı. Ruval, "Suriye devrimi 14 yılın ardından zafer kazandı. Devrimimize hedeflerimizi gerçekleştirene kadar devam edeceğiz. Bu rejimi devirdik ve suçlu rejimin tüm sembollerini, Beşar ve tüm destekçilerini, uluslararası mahkemelerde yargılayana kadar durmayacağız," dedi.

Etkinlikte bir diğer katılımcı Rıdvan Atraş, "Bizim istediğimiz yeni özgür Suriye. Tüm vatandaşların adalet içinde özgürlük hakkına sahip olduğu bir Suriye," ifadelerini kullandı.

Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı halk ayaklanması, 15 Mart 2011'de başlamıştı. Esed rejimi, reform talebiyle sokağa dökülen vatandaşlara baskı ve zulümle cevap vermiş, bu durum barışçıl gösterilerin güvenlik güçleri tarafından bastırılmasıyla iç savaş ortamının doğmasına yol açmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı