İddialar ve savunmalar Bolu’da irtikap davasında ikinci güne taşındı

Bolu'da, görevden uzaklaştırılan başkan Tanju Özcan'ın da aralarında olduğu 19 sanıklı irtikap davasının üçüncü duruşmasının ikinci günü sürüyor.

Yayın Tarihi: 20.10.2026 09:52
Güncelleme Tarihi: 20.10.2026 09:55

İddialar ve savunmalar Bolu’da irtikap davasında ikinci güne taşındı

Duruşma ikinci gününde:

Bolu'da yürütülen irtikap soruşturması kapsamında, görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte toplam 19 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasının ikinci günü devam etti. Cumhuriyet savcısının sanıklar için 217 yıla kadar hapis cezası talep ettiği dosya, geniş güvenlik ve katılım önlemleri altında Bolu Sosyal Bilimler Lisesi spor salonunda oluşturulan özel salonda görüldü.

Mahkeme düzeni:

Mahkeme heyeti, Tanju Özcan’ın duruşma salonunda fiziken hazır bulunma talebini reddetti. Özcan ile tutuklu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Diğer tutuklu sanıklar Ali Sarıyıldız ve Mustafa Altındal ise salonda hazır bulundu. Duruşma, üçüncü duruşmanın ikinci günü olarak kayıtlara geçti.

Sanık ve avukat savunmaları:

Davanın önceki gününde başlayan savunmalar dün akşam saatlerine kadar sürdü; Tanju Özcan ve avukatları, savunmalarını gün boyunca sürdürerek 'marketler', 'ruhsat', 'kurban', 'hakediş', 'beton' ve 'kafe' başlıkları altında toplanan altı ayrı olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Savunmaların kapsamı ve ayrıntıları, mahkeme kayıtlarına geçti.

Bugünkü oturumda ise diğer sanıklar ve taraf avukatları, Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmalarını sürdürdü. Mahkeme süreci, tarafların iddialara ve mütalaaya yönelik ayrıntılı savunmalarına göre şekillenmeye devam ediyor.

CUMHURİYET SAVCISININ 217 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP ETTİĞİ DAVADA, SANIKLAR VE AVUKATLARI ESAS...

CUMHURİYET SAVCISININ 217 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP ETTİĞİ DAVADA, SANIKLAR VE AVUKATLARI ESAS HAKKINDAKİ MÜTALAAYA KARŞI SAVUNMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.