İçişleri Bakanlığı kırmızı bülten ve ulusal düzeyde aranan 54 kişiyi Türkiye'ye iade etti
İçişleri Bakanlığı, uluslararası (kırmızı bülten) ve ulusal düzeyde aranan toplam 54 şahsın yurt dışından yakalanarak Türkiye'ye iade edildiğini açıkladı.
Operasyonun yürütülmesi
Bakanlığın açıklamasına göre işlemler; EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri, KOM, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları, Siber, Asayiş ve TEM Daire Başkanlıkları tarafından yürütüldü. Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izi titizlikle takip edildi ve ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen ortak iş birliği ile iadeleri sağlandı.
Yakalanan şahıslar
Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan şahıslar: A.A., S.O., Y.T., S.K., F.M., S.M., N.A., S.B., H.K., M.D., Y.B., B.D., L.T., T.Y., B.M., F.E., H.İ.Ç., Ü.M., N.T., K.N., Ç.Y., D.B., C.B., A.D., S.Ö., U.Ç., B.K., Ö.T. ve Y.L.
Ulusal seviyede aranan şahıslar: M.A., S.B., M.A., Ü.K., H.M., F.C., S.Y., M.Ö., B.B., G.B., H.U., N.A., M.A., G.K., H.Ç., K.C., H.K., İ.U., A.İ., B.K., B.A., K.Y., B.Y., H.A. ve Ü.G.
Yakalandıkları ülkeler
Şahısların yakalandığı ülkeler şunlardır: Gürcistan (38), Almanya (5), Azerbaycan (2), Bulgaristan, Avusturya, Ekvador, Fransa, Hırvatistan, Kazakistan, Mısır, Yunanistan, Kuzey Makedonya.
Bakanlığın açıklaması, kurumlar arası koordinasyon ve uluslararası iş birliği sayesinde yurt dışına kaçan şüphelilerin tespit edilip iadelerinin sağlandığını vurgulamaktadır. Sürecin ilgili birimlerce titizlikle yürütüldüğü belirtildi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, ULUSLARARASI (KIRMIZI BÜLTEN) VE ULUSAL DÜZEYDE ARANAN 54 SUÇLUNUN YAKALANARAK TÜRKİYE’YE İADE EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI.