DOLAR
42,94 -0,02%
EURO
50,57 -0,02%
ALTIN
6.031,85 -0,96%
BITCOIN
3.778.539,63 -1,03%

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yalova'da şehit edilen 3 polis için düzenlenen törende konuştu

Yalova’da DEAŞ operasyonunda şehit düşen Turgut Külünk, Yasin Koçyiğit ve İlker Pehlivan için tören düzenlendi; Bakan Yerlikaya terörle mücadelede kararlılığı vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.12.2025 11:20
Güncelleme Tarihi: 30.12.2025 11:20

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yalova'da şehit edilen 3 polis için düzenlenen törende konuştu

Yalova'da şehit polisler için tören: İçişleri Bakanı Yerlikaya konuştu

Yalova'da DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen üç polis için Yalova Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile şehitlerin aileleri, kurum temsilcileri ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

Tören ve duygusal anlar

Tören sırasında yüzlerce meslektaş, şehitlerin al bayrağa sarılı naşlarını tören mangasından alarak omuzlarda taşıdı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için dualar okundu. Törene şehit yakınlarının yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Ali Çardakcı, Yalova Valisi Hülya Kaya ve milletvekilleri de katıldı.

Bakan Yerlikaya'nın mesajı

Konuşmasında Bakan Yerlikaya, şehit edilen üç polisin Turgut Külünk, Yasin Koçyiğit ve İlker Pehlivan olduğunu belirterek onları kahraman olarak nitelendirdi ve ailelerine başsağlığı diledi. Yerlikaya, terörle mücadeledeki kararlılığı vurgulayarak, "Kahraman polislerimiz milletimize pusu kuranların tuzaklarını başlarına yıktı" ifadelerini kullandı.

Bakan konuşmasında ayrıca teröristlerin kadın ve çocukları kalkan olarak kullandıklarını hatırlatarak, milletin birlik ve dayanışmasıyla teröre fırsat verilmeyeceğini belirtti. Şehitlerin hatırasına sahip çıkmanın, bu ülkeye olan borcun sebatla ödenmesi gerektiğini vurguladı ve yaralılara şifa, şehit ailelerine sabır diledi.

Operasyon ve cenaze işlemleri

Operasyonun, İsmetpaşa Mahallesi Seher Sokak'ta bulunan iki katlı bir binaya düzenlendiği, teröristlerle çıkan çatışmada polis memurları Turgut Külünk, Yasin Koçyiğit ve İlker Pehlivan'ın şehit düştüğü bildirildi. Törenin ardından şehitlerden Turgut Külünk'ün naaşı Düzce'nin Akçakoca ilçesine, Yasin Koçyiğit'in cenazesi Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine gönderildi. İlker Pehlivan'ın cenazesi ise bugün öğle namazını müteakip Yalova'dan kaldırılacak.

Burada verilen bilgiler, tören sırasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve resmi kaynaklar tarafından aktarılan açıklamalara dayanmaktadır.

YALOVA'DA DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONDA ŞEHİT DÜŞEN 3 POLİS İÇİN TÖREN...

YALOVA'DA DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONDA ŞEHİT DÜŞEN 3 POLİS İÇİN TÖREN DÜZENDİ.

BAKAN YERLİKAYA, TÜRKİYE'Yİ TERÖRLE DİZE GETİRMEYE ÇALIŞANLARA FIRSAT VERİLMEYECEĞİNİ BELİRTEREK...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.