Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 -0,02%
EURO
35,01 -0,06%
ALTIN
2.500,16 0,48%

İç Anadolu'da öğretmenler ayakta: Öğretmene şiddet yasası talep ediyorlar!

Bugün 81 ilde başlatılan iş bırakma eylemi kapsamında öğretmenler, meydanlarda toplanarak sloganlar attı. Öldürülen eğitimcinin ardından öğretmenler, şiddet yasası talebinde bulunarak dilekçe kampanyası başlattı!

Yayın Tarihi: 10.05.2024 15:43
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 15:43

İç Anadolu'da öğretmenler ayakta: Öğretmene şiddet yasası talep ediyorlar!

74 yaşındaki eğitimci İbrahim Oktugan’ın öğrencisi tarafından okulda, 5 el ateş edilerek öldürülmesinin ardından öğretmenler bugün iş bırakma eylemi yaptı.

Eyüpsultan’daki özel bir lisede okuyan Iraklı öğrencinin silahla ateş ederek öldürdüğü İbrahim Oktugan için eylem kararı alan öğretmenler, bugün işi bıraktı. Bir günlüğüne işi bırakma kararı alan Eğitim Bir-Sen, Eğitim İş Sendikası’na üye öğretmenler, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte Sivas’taki Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Öğretmene şiddet yasası istediğini belirten sendikalılar, aynı şekilde Kayseri, Niğde, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale'de de eylem yaptı. 

eğitimsen 

Yapılan eylemlerde öğretmenler eğitime 1 gün süreyle ara verirken, çeşitli pankartlar ve sloganlarla kısa yürüyüşler yapıldı. Katılımın yoğun olduğu eylemlerde öğretmenler, öğretmene şiddet yasası talep ederek daha büyük cezalar verilmesi gerektiğini ifade ettiler. 

öğretmen eylem

Ülke genelinde basın açıklamaları yapan sendikalar, iş bırakma eyleminin yanı sıra dilekçe kampanyası başlattıklarını da duyurdu.