İç Anadolu'da en çok beğenilen milletvekili Baki Ersoy oldu

ORC Araştırma’nın 11-15 Ağustos 2026 anketinde, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy yüzde 42,1 ile İç Anadolu’da en beğenilen milletvekili seçildi.

Yayın Tarihi: 17.08.2026 17:25
Güncelleme Tarihi: 17.08.2026 17:25

İç Anadolu'da en çok beğenilen milletvekili Baki Ersoy oldu

ORC anketinde Baki Ersoy öne çıktı

ORC Araştırma’nın 11-15 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmada İç Anadolu Bölgesi’nde en beğenilen milletvekili MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy olarak belirlendi. Araştırmaya toplam 5 bin 100 kişi katıldı ve Ersoy yüzde 42,1 oranıyla listenin zirvesinde yer aldı.

Anketin yöntemi ve kapsamı:

Araştırmada katılımcılara, "Bugüne kadarki çalışmalarını düşündüğünüzde, ilinizi temsil eden milletvekillerinden en beğendiğiniz isim hangisidir?" sorusu yöneltildi. Değerlendirme ölçütleri arasında milletvekillerinin ili temsil etme başarısı, sorun çözme performansı, vatandaşla iletişimi ile oluşturdukları güven ve memnuniyet yer aldı. Çalışma 11-15 Ağustos 2026 tarihlerinde saha çalışmasıyla tamamlandı ve bölge düzeyindeki tercihleri ortaya koydu.

Sonuçlar ve bölge sıralaması:

ORC sonuçlarına göre ilk sıralar birbirine yakın yüzdeliklerle şekillendi. Birinci sırada yüzde 42,1 ile Baki Ersoy bulunurken, onu yüzde 41,5 ile AK Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, yüzde 41,1 ile CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yüzde 40,4 ile AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ve yüzde 40,1 ile AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek izledi.

Baki Ersoy'un bölgedeki konumu:

Kayseri kaynaklı tek isim olarak bölge listesine giren Baki Ersoy, TBMM’de Kayseri’nin sorunlarını gündeme taşıması, kentte vatandaşlarla kurduğu yakın iletişim ve Kayseri odaklı çalışmaları sayesinde yüksek beğeni oranına ulaştı. Anket verileri, bölge seçmeninin temsil ve erişilebilirlik kriterlerine verdiği önemi yansıtıyor.

ORC’nin bulguları, İç Anadolu düzeyinde milletvekillerinin performans algısının birbirine yakın derecelerde seyrettiğini, ancak yerel odaklı çalışmanın öne çıkmayı sağlayabildiğini gösteriyor. Sonuçlar, hem parlamentoda hem de yereldeki iletişim ve sorun çözme yaklaşımlarının seçmen gözündeki etkisini ortaya koyuyor.

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY, ORC ARAŞTIRMA’NIN AÇIKLADIĞI SON KAMUOYU ARAŞTIRMASINDA İÇ...

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY, ORC ARAŞTIRMA’NIN AÇIKLADIĞI SON KAMUOYU ARAŞTIRMASINDA İÇ ANADOLU BÖLGESİ’NİN EN BEĞENİLEN MİLLETVEKİLİ OLDU. ERSOY, YÜZDE 42,1’LİK ORANLA LİSTENİN ZİRVESİNDE YER ALDI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!