İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen iki ayrı 'terör ve örgütlü suçlar' soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısının 87'ye çıktığını açıkladı.
Başsavcılık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında 'suç örgütü yöneticisi olmak', 'suç örgütüne üye olmak', 'irtikap', 'rüşvet', 'nitelikli dolandırıcılık', 'kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamalarıyla soruşturmalar yürütmektedir. Ayrıca, İmamoğlu'nun yanı sıra İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan gibi isimler hakkında da 'PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek' suçundan soruşturmalar devam etmektedir.
Gözaltı kararları doğrultusunda emniyet güçleri, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ve ünlü şarkıcı Ercan Saatçi dahil olmak üzere toplam 84 zanlıyı gözaltına almıştır. Devam eden çalışmalarda, haklarında gözaltı kararı olan 3 şüpheli daha yakalanmıştır.
Gözaltına alınan şahıslar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne götürülmüş olup, işlemlerine devam edilmektedir. Ekiplere bağlı birimler, hala 19 şüpheli için yakalama çalışmalarını sürdürmektedir.