
Yemen merkezli Husiler, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı ile Kızıldeniz'de bulunan ABD uçak gemisine saldırı düzenlediklerini açıkladı. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı basın toplantısında, 'İşgal altındaki Filistin'in Yafa bölgesinde İsrail'e ait Ben Gurion Havalimanı'nı 'Filistin-2' tipi hipersonik balistik füze ile hedef aldık, operasyon başarıyla gerçekleştirildi.' ifadelerini kullandı.
Seri, ayrıca ABD’ye ait 'USS Harry Truman' uçak gemisi ve ona bağlı gemilere de saldırdıklarını belirtirken, 'Kızıldeniz'deki düşman savaş gemilerini hedef aldık.' şeklinde konuştu. Saldırıların füze ve insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirildiğini ve saatlerce sürdüğünü ileri sürdü.
Husilerin, Filistin halkının direnişini desteklemeye devam edeceği ve İsrail'in deniz taşımacılığını hedef almaya yönelik operasyonların süreceği vurgulandı. Husilerin, Gazze’ye yönelik saldırılar sona erene kadar bu operasyonları sürdürecekleri ifade edildi.
ABD’ye konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, İsrail ordusu, Yemen'den atılan bir balistik füzenin ülke sınırlarına girmeden hava savunma sistemleri tarafından engellendiğine dair bilgi verdi.
Husiler, 7 Mart tarihinde yaptıkları bir açıklamada, İsrail'e Gazze’ye yardımların girişine izin vermesi için dört gün süre verdiklerini, aksi takdirde deniz operasyonlarını yeniden başlatacaklarını belirtmişti. ABD Başkanı Donald Trump, 15 Mart’ta yaptığı bir açıklamada, orduya Husilere karşı büyük bir saldırı başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu.
Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi de, ABD’ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını ifade ederek, saldırılar devam ettiği sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington’ı da kapsayacağını kaydetti. Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana dahil bazı kentlere düzenlediği hava saldırılarında en az 53 kişinin öldüğünü ve 107 kişinin yaralandığını açıkladı.