DOLAR
42,7 -0,04%
EURO
50,21 -0,02%
ALTIN
5.885,01 0,38%
BITCOIN
3.680.967,54 -0,4%

Husiler, Ben Gurion Havalimanı'nı 'Filistin-2' hipersonik füzeyle hedef aldıklarını açıkladı

Husiler, Ben Gurion Havalimanı'na 'Filistin-2' hipersonik balistik füzeyle operasyon düzenlediklerini ve uçuşların durduğunu ileri sürdü; İsrail misilleme bildirdi.

Yayın Tarihi: 17.08.2025 21:53
Güncelleme Tarihi: 17.08.2025 21:53

Husiler, Ben Gurion Havalimanı'nı 'Filistin-2' hipersonik füzeyle hedef aldıklarını açıkladı

Husiler, Ben Gurion Havalimanı'nı 'Filistin-2' hipersonik füzeyle hedef aldıklarını açıkladı

Yemen'deki Husiler, İsrail'in Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'nı 'Filistin-2' hipersonik balistik füze ile hedef aldıklarını duyurdu. Hareketin, Husilerin iddiasına göre operasyonu başarıyla hedefine ulaştırdığı ve havalimanındaki uçuşların durmasına yol açtığı belirtildi.

Husiler'in açıklaması

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada "Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'na 'Filistin-2' hipersonik balistik füzesiyle nitelikli bir askeri operasyon düzenledik" dedi. Seri, saldırının Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik suçlamalara ve Yemen'e düzenlenen saldırılara karşı bir yanıt olduğunu ifade etti ve Gazze'ye yönelik saldırılar durdurulup abluka kaldırılana kadar saldırıların devam edeceğini vurguladı.

İsrail'in yanıtı ve bildirilen karşılıklar

İsrail cephesinde, Savunma Bakanı Yisrael Katz Husileri hedef alarak "bu daha başlangıç" ifadelerini kullandı. Aynı gün İsrail ordusu, Yemen'in başkenti Sana'nın güneyinde, İran destekli Husiler tarafından kullanıldığı iddia edilen bir elektrik santraline operasyon düzenlediğini açıkladı. İsrail ordusu yetkilileri saldırının donanma tarafından gerçekleştirildiğini belirtirken, Yemen basını Haziz Elektrik Santrali yakınlarında sabah saatlerinde patlamalar duyulduğunu bildirdi.

Değerlendirme ve olası etkiler

Husiler ile İsrail arasındaki bu karşılıklı iddialar, bölgedeki gerilimin tırmanabileceğine işaret ediyor. Husilerin operasyona ilişkin beyanı, uçuşların durduğuna dair bir etki iddiası içeriyor; buna karşın bağımsız kaynaklardan yapılacak doğrulama henüz metinde yer almıyor. Bu tür saldırı ve misilleme iddiaları, bölgesel güvenlik, sivil altyapı ve hava trafiği üzerinde doğrudan etkiler yaratabilir.

Öne çıkan noktalar: Husiler Ben Gurion Havalimanı'nı 'Filistin-2' hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını bildirdi; İsrail misilleme olarak Sana güneyinde bir elektrik santraline saldırı düzenlediğini açıkladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı